31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli Genel Seçimlerine günler kaldı. Partiler ve adaylar geçtiğimiz aylardan itibaren çalışmalarına başlamış ve seçmenleri ikna turlarına çıkmışlardı. Adaylar belirlediği projeleri ve vizyonlarını vatandaşlara anlatarak oy istediler.

Birbirinden farklı toplumsal ve sosyal dokuların var olduğu Yalova’da kimin Belediye Başkanı olacağı merak konusu oldu. 2019 yılında yapılan Mahalli Genel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman oyların %45,91’ini alarak rakibi AK Parti adayı Yusuf Ziya Öztabak’ı çok az bir farkla geçerek yarışı kazanmıştı.

İlerleyen yıllarda Türkiye ve Yalova siyasetinde büyük değişimler yaşandı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a yapılan bir soruşturma sonrası görevinden el çektirilmiş, Belediye Meclisinde yapılan seçim sonrası AK Partili Mustafa Tutuk Belediye Başkanvekili seçilmişti. 2023 Mayıs ayında yapılan Milletvekilliği seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili Aday Adayı olan Vefa Salman, görevinden istifa etmesinin ardından Mustafa Tutuk, resmen Belediye Başkanı olmuştu.

2024 Mahalli Genel Seçim Seçimleri süreci ise son yıllarda yapılan seçimlerden daha farklı olacak. Son yapılan Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine birlikte giren Millet ittifakının bileşenleri, birbirlerinden bağımsız olarak seçimlere girme kararını aldılar. 2019 seçimlerinde Yalova’da Ak Parti’yi destekleyen Milliyetçi Hareket Partisi, bu kararını yineleyerek Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’yi desteklemeye devam ediyor.

Oluşan bu tablonun ardından Yalova Belediye Başkanlığı için toplam 22 isim ön plana çıktı. Bu adaylar geçtiğimiz aylardan itibaren çalışmalarına başlamış ve projelerini anlatmışlardı. Uzun zamandır beklenen sorunun cevabı 31 Mart Pazar Akşam saatlerinden sonra belli olmaya başlayacak ve düğüm çözülecek.

İşte o 22 Aday;

AK Parti: Mustafa Tutuk

Cumhuriyet Halk Partisi: Mehmet Gürel

İYİ Parti: Halil İbrahim Tokay

Demokrasi ve Atılım Partisi: Aslı Güresin

Gelecek Partisi: Kürşat Emre Çandır

Saadet Partisi: Celal Korkmaz

Yeniden Refah Partisi: Ayhan Polat

Memleket Partisi: Fatih Elönü

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi: Cengiz Topbaşlı

Zafer Partisi: Mevlüt Yıldırım

Hür Dava Partisi: Ayatullah Uyar

Türkiye İşçi Partisi: Hasan Kazbek

Demokratik Sol Parti: Alper Yüksel

Türkiye Komünist Hareketi: Dilan Karatay

Adalet Birlik Partisi: Murat Kalaycı

Bağımsız Türkiye Partisi: Sevgi Memiş

Vatan Partisi: Aytaç Tekin

Becan; Halkımızla Geleceğe Yürüyoruz Becan; Halkımızla Geleceğe Yürüyoruz

Millet Partisi: Mürşit Atlıakın

Halk ve Özgürlükler Partisi: Deniz Koç

Türkiye Komünist Partisi: Kamil Beyhan Güleç

Bağımsız Aday: Muhammet Kemal Gülyeşil

Adalet Partisi: Fatma Yüksel Hüner

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz