Yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve yaklaşık 30 yıldır bitirilemeyen Armutlu-Esenköy Yolu ile ilgili Karayolları 14. Bölge Müdür Yardımcısı Alican Birincioğlu, ihalenin yapıldığı müjdesini verdi. Birincioğlu, “Yalova’da toplam ağımı 162 kilometre olup bunun 62 kilometresi bütünlü sıcak karışımdır. Yalova’da 7 milyar 614 milyon TL’lik bir yatırımımız var. Bu miktarın yaklaşık 88’i tamamlanmıştır. 2024 yılında ise sene başı ödeneğimiz 128 milyon civarındadır. İlave olarak 43 milyon TL’lik ek ödenek de gelecektir. Bölge müdürlüğümüz adına bu yıl en çok hizmet alan ilimiz Yalova oldu” dedi. Armutlu-Esenköy Yolu ile alakalı ihalenin yapıldığını söyleyen Müdür Birincioğlu, “Armutlu-Esenköy yolu ile alakalı da şu müjdeyi verebiliriz. Bakanımızın ziyareti sırasında da dile getirilmişti. Yol ile alakalı ihale yapıldı. Yeni bir firma ihaleyi aldı. Şantiye kurulumu devam ediyor” dedi.

Yalova Armutlu Esenkoy Karayol Mudur Vali Aciklama Mujde (3)Vali Kaya Teşekkür Etti

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, “Yolun yeniden ihale edilmesine çok sevindim. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bakanımızın gelmesiyle Yalova’da bazı şeyler değişmeye başladı. Oranın müteahhitti o yolu yıllardan beri yapamamış. İnşallah oradaki viyadükler kısa bir zaman içerisinde tamamlanacak. İhaleyi alan müteahhit daha çok ışık veriyor gibi geldi bana” şeklinde konuştu.

Temel, ‘Açılan yolun asfaltlanması lazım’

Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ise Esenköy’ün bayramlarda ve tatillerde çok sıkıştığını ifade ederek, “Armutlu-Esenköy Yolu için öncelikle Bakanımıza, müdürlüğümüze ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Yeni ihaleler yapıldı. Yeni gelişmeler yaşandı. Fakat şöyle bir durum var. Yaz aylarında Esenköy çok yoğunluk yaşıyor. Armutlu ile de birbiriyle bağlantılı bir yer. Arabaların çok yoğun olduğu bir yer. Müdürlüğünüzden bir ricam var. Bu yıl sadece açtığınız yolun asfaltlanmasını istiyoruz. Artık yapın demiyoruz; istiyoruz. Sadece açılan yolun asfaltını istiyoruz. Ara yolları falan bağlayın demiyoruz. Sadece asfalt istiyoruz. Asfaltın mutlaka yapılması lazım. Çok gereklidir. Bayramda Esenköy’e gelenler 1-2 saatte Esenköy dışına çıkamamışlardır. Arka yol bize şart. Mutlaka şart. Allah rızası için şart. İnsanlık adına şart. Artık iş yapma zamanı” dedi.

Vali Kaya’dan Önceliklendirme Talebi

Yol ile alakalı önceliklendirme talep eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Bununla alakalı bir önceliklendirme yapabilir miyiz? Yapmanız da bir sıkıntı var mı?” diye sordu. Bunun üzerine söz alan Müdür Yardımcısı Birincioğlu ise, “Bu yıl içerisinde arka yol ile alakalı çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Pelit Fırın’ın Yıkımı Gerçekleşti Pelit Fırın’ın Yıkımı Gerçekleşti

Yalova Armutlu Esenkoy Karayol Mudur Vali Aciklama Mujde (2)

Editör: Arda Yavuz