Toplam 24 esnafın yer aldığı halde en fazla tüketim 2023 yılının Kasım ayı içerisinde gerçekleşti. Kasım ayında toplam 3 bin 852 ton yaş sebze ve meyve tüketimi yapıldı. Kasım ayını 3 bin 159 ton ile Ekim ayı, 3 bin 121 ton ile Ağustos ayı takip etti. En az tüketim yapılan ay ise 2 bin 225 ton ile Şubat ayı olarak verilere işlendi.

Altın Haftaya Nasıl Başladı? Altın Haftaya Nasıl Başladı?

İlimiz dışında çevre ilçelere de hizmet verildiğini belirten Yaş Sebze ve Meyve Hali Müdürlüğü yetkilileri; “Belediyemize ait olan toptancı halimizde sebze ve meyve ticaretini kaliteli, standart ve sağlık kurallarına uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapıyoruz. Amacımız üreticiler ve tüketiciler ile bu mesleği edinenleri eşit ve dengeli şekilde korumaktır. Bu ilkelerimizle geride bırakmış olduğumuz 2023 yılı içinde halimizden toplam 35 bin 192 ton yaş sebze ve meyve satışı yapılmıştır. Toptancı halimizden yapılan satışlar sadece bulunduğumuz ile değil çevre ilçelere de yapılmaktadır. Karamürsel, Orhangazi, Gemlik ve İznik gibi yakın ilçelere de hizmet vermekteyiz. Yapmış olduğumuz bu hizmetle sadece kendi ilimizin değil çevre ilçelerinde ihtiyacını karşılayan bölgesel bir hal konumundadır” dediler.

En Çok Patates Tüketildi

Yalova Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Halinden 2023 yılı içerisinde 7 bin 460 ton patates, 5 bin 152 ton kuru soğan, 4 bin 677 ton domates, 2 bin 666 ton ve 2 bin 57 ton limon çıkışı yapıldı.

“Denetimler Gerçekleştirildi”

Denetimlerin rutin olarak yapıldığını belirten yetkililer; “Gıda ürünlerinde uygulanan fiyat artışının önüne geçilmesi için müdürlüğümüz ekiplerince hal işyerleri, market, manav, pazar yeri olmak üzere yaş sebze ve meyve satışının gerçekleştiği yerlerde denetimler gerçekleştirildi. Yapılan kontroller ve denetimlerde yaş sebze ve meyvelerin alış, satış fiyatlarının bulunduğu künye kontrollerini yapılarak künyesiz (kayıt dışı) ürün satışı yapanlar hakkında cezai işlem uygulandı” dediler.

Editör: Arda Yavuz