Fide dağıtımına ilişkin açıklamada bulunan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “17 seneden beri yapmış olduğumuz yerli tohumdan fide üretim ve dağıtımına devam ediyoruz. Bu süre zarfında Yalova İl Özel İdaremiz, belediye başkanlarımız arkamızda durdu. Ama en çok katkıyı tabi ki İl Özel İdaremiz sağladı. Köylerden çam kozalağı topluyoruz onlardan aldığımız geliri çam fidesi yaparken kullanıyoruz. Ayrıca bu tesisin sahibi Nadir Nalbantoğlu bize hep kol kanat geriyor ve bu konuda çok destek veriyor. İl Genel Meclisi Başkanımız Hasan Soygüzel’in nezdinde tüm kurum personellerine ve katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah ben başkanlık yaptığım sürece bu etkinliğimiz devam edecek. Köylerimizden muhtarlarımızı çağırıp onlara toplu dağıtım yapıyoruz onlarda köy halkına dağıtıyor. 3 lira 5 lira katkı sağlıyorsak ne mutlu bize. 3 gün boyunca fide dağıtımımız devam edecek ve 800 bine yakın fide dağıtacağız” dedi.

Proje Ekibi, Yeni Hal Binası İçin Ziyaretlere Başladı Proje Ekibi, Yeni Hal Binası İçin Ziyaretlere Başladı

Yalova Ziraat Odasi Baskan Saban Besli 800Bin Adet Fide Ciftci Dagitim (3)Soygüzel, ‘Vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez’

Yalova İl Genel Meclisinin almış olduğu kararla İl Özel İdaresinin ilimizde tarımsal üretimin geliştirilmesine yönelik bir çaba içerisinde olduğuna değinen Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Bunu yaparken hep şöyle bir parolamız vardı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez’ sözünü kendimize rehber edindik. Yalova’mız çok küçük tarımsal arazi varlığına sahip ve yapılaşma baskısıyla karşı karşıya. Biz tarımsal arazilerimizin kullanılması üretime teşvik edilmesi anlamında bu teşvikleri veriyoruz. Çeşitli destek mekanizmalarımız var. Bunlardan bir tanesi de Ziraat Odamız ile birlikte yürüttüğümüz sebze fidesi verilmesiyle ilgili az önce başkanımızın da ifade ettiği gibi bugün, yarın, öbür gün 800 bin adet domates, biber, kavun, karpuz ve patlıcan fidesi Yalova’daki köylerimizde şehrimizde tarımsal üretim yapmak isteyen hemşehrilerimize dağıtılıyor. Bu tabi hem üretimin teşvik edilmesi hem de insanımızın bilinçlendirilmesi için gerçekleştirdiğimiz bir proje. Ben bu projede göstermiş olduğu işbirliği ve yönlendirici rolü nedeniyle Ziraat Odası Başkanımız Şaban Beşli başta olmak üzere yönetimine, Valimize, İl Özel İdaremize, Genel Sekreterimize ve ekibine teşekkür ediyorum. bu projelerin gerçekleşmesine kararlarıyla imza veren meclis üyelerimize de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Yalova Ziraat Odasi Baskan Saban Besli 800Bin Adet Fide Ciftci Dagitim (1)

Editör: Arda Yavuz