90. Yıl Spor Salonunda oynanan maçlarda Türkiye, Japonya ile karşılaşırken, Amerika Birleşik Devletleri ise Avusturalya’ya rakip oldu.

Japonya ile gerçekleşen maçta milliler, başa baş bir rekabet sonrasında 64- 62 üstün gelerek adını finale yazdırdı. Remzi Sedat İncesu yönetimindeki milliler Zafer Gültekin, Ahmet Efe Türk, İsmail Ar (C), Enes Bulut ve Rıdvan Aksoy beşiyle sahaya çıktı. İlk periyot 17-11 Türkiye üstün bitirirken Japonya devre arasında 1 puan farkla 36-37 önde girdi. Maçın üçüncü çeyreği 51-53 Japonya üstünlüğüyle tamamlandı. Son periyotta farkı kapatan Ay-yıldızlılar mücadeleyi 64-62 kazanarak adını finale yazdırdı. Maçın en skorer ismi kaydettiği 28 sayı ile Enes Bulut olurken onu 19 sayı ile Kozai Hiroaki takip etti.

Finalde Rakip ABD!

Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’nda günün son maçı Avusturalya ve Amerika arasında oynandı. Daha önce finali garantileyen ABD, Avusturalya karşısında sahadan 71-59 mağlup ayrıldı. Maçın en skorer ismi kaydettiği 18 sayı ile Trisian Knowles oldu.

A Milliler Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek4A Milliler Şampiyonluk İçin Mücadele Edecek

Editör: Rümeysa Şahin