Yalova Gazetesi’nin yaklaşık 3 aydır takipçileriyle buluşturduğu programı “Mahallenin Muhtarı” tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Armutlu’ya giderek Mahalle ve Köy muhtarlarıyla görüşme yaptık. Merkez Mahallelerden biri olan Bayır Mahallesi’nin Muhtarı Musa Göç, sorularımızı yanıtladı.

“Yazılık nüfusumuz 100-150 bin oluyoruz”

Kendisi ve mahallesi hakkında bilgi veren Muhtar Musa Göç, “1982 Armutlu doğumluyum. Halkın içinden biriyim. Esnafım, büyükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. Odun ve kömür depomuz da var. Muhtarlıktaki ilk dönemim. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım” dedi Armutlu’nun yerel halkının çoğunlukla zeytincilikle uğraştığını ifade ederken, “Yazın nüfusumuz kalabalık oluyor. Yazın turist açıdan nüfusumuz 100-150 bin kadar oluyor. Kışın 10 binlerdeyiz yerel halk olarak…” şeklide konuştu.

“Uzman doktorumuz yok”

Mahallesi ve Armutlu’daki problemler hakkında bilgi veren Göç, “Yol sıkıntımız çok. Buradan Yalova’ya doğru bitmeyen bir tünel sıkıntımız var. Armutlu-Esenköy yolu berbat durumda. Bunun çözülmesini istiyoruz. . Hastane ve doktor sıkıntımız var. Uzman doktorumuz yok. Doktor buralara gelmiyor. Fazla doktorumuz da yok. İlaç yazmaya bile dışarıya gidiyoruz. Ciddi bir sorun olursa Yalova ya da Gemlik’e gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Emekli alanlar geliyor”

Çevre illerden Armutlu’ya göç edenler olduğunu belirten Musa Göç, “Emekli olanlar geliyor. Sahilimiz, orman alanlarımız, doğal kaplıcalarımız olduğu için devamlı göç alan bir yeriz. Doğu’dan gelen vatandaşlarımız var, çoğunlukla inşaat sektöründe çalışıyorlar. Doğalgaz Armutlu’ya geldikten sonra yaşlı kesimler burayı sakin olduğu için tercih edebiliyorlar” dedi.

Kapaklı Köyü Muhtarı Şükrü Tümer, “Kontrolsüz Bir Su Kullanımı Var” Kapaklı Köyü Muhtarı Şükrü Tümer, “Kontrolsüz Bir Su Kullanımı Var”

“Dağ kaplıcalarımız var”

Armutlu’da otelcilik faaliyetlerinin olduğunu söyleyen Göç, “Yazları çok talep görüyor, yoğunluk var. Sahillerimiz, kumsalımız ve denizimiz temiz olduğu için tercih ediliyor. Dağ kaplıcalarımız var. Siirtli gruplar kaplıcalara gidiyor. Çoğunlukla Bursa ve İstanbul’dan gelen var. Turizm mevsimi Haziran ayı başlayıp Ağustos sonu bitiyor” şeklinde konuştu.

Muhabir/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Rümeysa Şahin