Altınova Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde Fide Dikim Zamanı Altınova Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde Fide Dikim Zamanı

24 Ocak tarihi Türkiye tarihinde yer etmiş önemli insanlardan Uğur Mumcu, Gaffar Okkan ve İsmail Cem’in ölüm yıldönümleri… Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993 tarihinde arabasına koyulan bir bombanın patlaması sebebiyle hayata gözleri yumdu. Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ise 24 Ocak 2001 tarihinde makam aracı ile seyir halindeyken yaşadığı silahlı saldırı sonrası yaşamını yitirdi. Bu faali meçhule kurban giden 2 ismin yanında eski Dış İşleri Bakanı İsmail Cem 2006 yılında yakalandığı akciğer kanserine 24 Ocak 2007 tarihinde yenik düştü. Bu 3 önemli kişinin ölüm yıldönümleri kapsamında birçok isim anma mesajları paylaşıyor. Bu kişilere Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay katıldı.

“Özlemle anıyorum”

24 Ocak’ta hayatlarını kaybeden isimleri anan Başkan Canbay, “Hain suikastlerle yaşamdan koparılan Atatürk devrimleri ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu, dürüstlük ve cesaret timsali Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu, Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan'ı ve yine 24 Ocak’ta yitirdiğimiz Dışişleri Bakanımız İsmail Cem’i saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

 

Editör: Arda Yavuz