Silpagar, yerel ve ulusal medya mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Çiftlikköy Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı Ali Murat Silpagar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Çiftlikköy Belediyesi Saklı Bahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı etkinliğinde gazetecileri konuk etti.

Kahvaltı sonrası yapılan sohbet toplantısında soruları yanıtlayan Başkan Silpagar, “Tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Nicelerini beraber kutlamayı diliyorum. Sizlerle 10 yıldır beraber çalışıyoruz, ben hepinizden memnunum. Yalova’ya duyurulması gereken haberleri duyuruyorsunuz. 2019 dönemindeki seçimde aday adayları sayısı 8-9 civarındaydı bu dönemden daha fazlaydı. Çok başarılı olduğu için aday adayı sayısı fazla diyende oldu, diğer şekilde değerlendirenlerde oldu. Halkımız ve genel merkezimiz bizi 5 yılda bir aday gösteriyor, halkımızda takdir ederse 5 yıllık sürecimiz başlıyor ve bitince de süreç yenileniyor. Yine yenilenen bir sürece geldik, başarı ya da başarısızlık değil. Başarıdan kasıt hizmetse bir problem olduğunu zannetmiyorum. Biz hizmet odaklı gidiyoruz, seçimlerde şunu demiştik 2014-2019 seçimlerinde. Çiftlikköy ilgi odağı olacak, odak belediyeciliği yapacağız dedik ve bunu başardık mı? Siz kendiniz karar verin.

yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-basin-gazeteciler-gun-kutlama-kahvalti (4)Çiftlikköy, Yalova’nın ilgi odağı oldu mu?

Kafeleriyle, imarlarıyla, sosyal tesisleriyle, sahilleriyle, temizliğiyle, OSB’leri ile sanayisi ile oldu mu oldu işte başarı budur. 2014 yılından bu zamana kadar altyapı çalışmalarımız devam ediyor ve yüzde 90 düzeylerinde tamamladık, özellikle su altyapısı. İmar çalışmalarımızı geçen dönem tamamladık. Biz OSB’lere 2014 yılından beri hazırlanıyoruz bu yeni bir şey değil ve biz 2014 yılında seçime giderken, ben Çiftlikköylüyüm ve buranın bütün eksikliklerini çıkarttım. Bu eksiklikleri her dönem tamamladım. İlk dönem altyapı, sahil, imar çalışmaları, temizlik, park bahçe, belediyenin kurumsallaşması gibi konularda biz zaten elimizi değdik ve başarılı olduğumuza inanıyorum. Bu dönemde de 2 ila 2,5 yıl süren koronavirüs pandemisi dolayısıyla tamamen sağlık odaklı çalıştık. Halkımızın sağlığı her şeyin üstündedir diyerek. Fakat bu dönemde de yine güzel işler başardık. Sahil yolları olsun dere kenarları olsun dere ıslahları olsun.

OSB’ler içerisindeki protokollerle 5 fakültenin OSB’lere taşınması, Çiftlikköy’ün teknik fakülteler kenti olması için bu tip çalışmalar yaptık. Bu dönemde de bize nasip olursa, gördüğümüz eksiklikleri bitirmek için çalışacağız. Çiftlikköy her açıdan tamam olmuş bir şehir olacak. Çiftlikköy’ün eski hali yeni hali diye bakacak olursanız çok şeyin değiştiğine şahit olursunuz. Mesela geldiğimiz sene kendi kafemizde basın toplantısı yapamıyorduk, Özdilek’te yapıyorduk. Şu anda belediyenin kendi sosyal tesislerinde toplantılarımızı yapıyoruz ve sosyal tesislerimizin sayısı artacak” dedi.

‘Mehmet Akif Ersoy Mahallesine bir pazaryeri daha geliyor’

Başkan Yele, “Tüm Çocuklar Yarının Mimarları Olsun Başkan Yele, “Tüm Çocuklar Yarının Mimarları Olsun

Millet Bahçesindeki çalışmaların yüzde 80’i bitti ve yolun başına da güzel bir kafe yapıyoruz. Fakat bu kafe biraz kültür sanat ağırlıklı olacak. İnsanlarımızın saz söz çaldığı, bir tarafta çayını kahvesini içtiği kültürel ağırlıklı bir yer olacak. Biliyorsunuz İhlas Evlerine girdik oradaki mesire alanı tesisimiz biraz daha büyük olacak restoran-kafe gibi. Hemen hemen her mahallemizde kafelerimiz, sosyal tesislerimiz olmuş olacak. Tabi Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki yere buradan duyuralım bir pazaryeri daha geliyor. TEDAŞ’ın yanında boş arazi var oraya yolu getirdik ve o alana kuracağız. Büyük bir Pazar alanı olacak. Butik dediğimiz ama ondan daha büyük, halkımızın sebze-meyve yiyecek aldığı ne varsa o kadar tezgahla pazaryeri olacak. Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde ikamet eden sakinlerimizin artık kendi pazaryerleri olacak” şeklinde konuştu.

yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-basin-gazeteciler-gun-kutlama-kahvalti (3)‘Seçimi net kazanırız’

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimle ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Çiftlikköy Belediye Başkanı ve Başkan Aday Adayı Ali Murat Silpagar, “Cumhuriyet Halk Partisinin adayı ile ilgili yorum yapmak ya da polemiğe girmek istemiyorum ama biz bu seçimde farkı daha da arttıracağız. Allah’ın izniyle seçimi net kazanırız buna şüphem yok” ifadelerini kullandı.

İlçede istihdama yönelik ne gibi çalışmalar yapılıyor şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkan Silpagar, “Çiftlikköy OSB’leri, sanayisi ve fabrikalarıyla beraber biliyorsunuz sadece Çiftlikköy’ün değil, bölgenin istihdamını sağlayan ilçelerden bir tanesi. Böyle de gidecek. Herhangi bir fabrika açıldığında ki 300 fabrika açılacak ve büyük bir çoğunluğu açıldı. Sadece Çiftlikköy’ün değil bölgeye hitap edecek. Çiftlikköy dışarıya da istihdam sağlayan bir ilçe konumunda. Ben neyi yapamadığımı söyleyeyim sizlere Çiftlikköy Belediyespor’u 3. Lige çıkartamadık, niyetimiz o. Altyapıdaki çocuklarımızla inşallah başarılı olacağız. Her şehir büyüyen bir çocuk gibi. Büyüdükçe ona göre ihtiyaçlar artıyor, Çiftlikköy’ün de her büyüdüğünde ihtiyacı artacaktır. Biz belediyelerde bu ihtiyaçları karşılamak için çalışacağız. Yapmak istediğim en önemli şey büyük bir kültür merkeziydi, onun da peşini bırakmış değilim. Tiyatrosuyla, sinemasıyla, kültür alanlarıyla büyük bir kültür merkezi hayalimiz var” diye konuştu.

yalova-ciftlikkoy-belediye-baskan-basin-gazeteciler-gun-kutlama-kahvalti (2)’20 bine yakın Çiftlikköylü ile direkt temas halindeyiz’

Bizim halkımız için açtığımız mesleki eğitim kursları var. Bu alanlar yeterli olmuyor, yeni kültür merkezimizle beraber bu alanlar daha çok hizmet verecek, daha çok istihdam sağlanacak ifadelerini kullanan Başkan Ali Murat Silpagar, “Ayrıca bizim 2500 civarında sporcumuz var. Bunların içerisinde dünya ve Türkiye şampiyonu sporcularımız mevcut. 2500 civarında da kursiyerimiz var. Çiftlikköy Belediyesi bir ilçe belediyesi, yüzde 10’u gençlerin ve kurs yapmak isteyen insanların, yüzde 10 olan bu insanlarımızla birebir temas halindeyiz. 2500 altyapı sporcusu demek yaklaşık 200 aileye dokunmak demek. 2500 civarında da kurs alan kursiyerlerimiz demek yaklaşık 4000 aile, yaklaşık 20 bine yakın Çiftlikköy halkına direkt temas içerisindeyiz. Nüfusumuz 40 bin civarında ve belediye olarak bunun yarısıyla temas halindeyiz, spor ve kurslarla. Başarı ve başarısızlık nereden baktığınıza bağlı. Baktığınız yer hizmet odaklıysa başarılıyız, bizim sözlerimizse başarılıyız ama başka bir yerden bakılıyorsa o polemiklere de biz girmeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Arda Yavuz