“Bize Söz Verilenler Yapıldı mı?”

Verilen vaatlerin yerine getirilmediğinden yakınan Gelecek Partisi İl Başkanı Sayın Emre Çandır, “Yaklaşık bir buçuk sene önce 11 Şubat 2021 tarihinde, Yalova için birbirinden önemli olduğu ifade edilen 10 proje, AK Parti Yalova İl Başkanlığı’nda, AK Parti yöneticilerinin de olduğu bir basın toplantısıyla değerlendirildi. Yalova’yı yöneten değerli yöneticilerimiz, şöyle bir düşünelim. 5 yıllık süre zarfı içerisinde Yalova’da akılda kalan ne yapıldı? Bize söz verilenler yapılmış mı? Gazipaşa Caddesi’nin sonunda yer alan 1500 metrekarelik alana kurulacağı söylenen su sporları merkezi ne durumda? Bize söz vermiştiniz ya bunu. Termal turizm alanlarıyla ilgili hangi adımlar atıldı? 10 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanan millet bahçesi projesi nerede? Biz o zaman da bu projeye karşı olduğumuzu söylemiştik. Atatürk Araştırma Enstitüsü’nün en muhkem, en kıymetli alanında siz bir millet bahçesi oluşturdunuz. Ben iki gün önce oradaydım. Hiçbir çalışma yok. Çalışmalara ara verilmiş. Aşağı yukarı iki yıldır da bitirilmesi bekleniyor.” diye konuştu.

“Deprem İçin Atılan Bir Adım Yok”

“Deprem gerçeği önümüzde. Kentsel dönüşüm denildi değil mi Yalova’yla ilgili? Fatih Caddesi’nde kentsel dönüşüm adına atılan herhangi bir adım var mı? Basın yoluyla, ben defalarca Yalova’daki arızalı, sakat, oturulması mümkün olmayan binaların fotoğraflarını paylaştım. Yalova’yı yönetenler, ‘Ya bu bina hangi bina? Sen böyle binaları çekiyorsun, gösteriyorsun ama bu binalardan acaba hangisi hasarlı? Bunlar gerçekten dediğin gibi mi yoksa sen bize yalan mı söylüyorsun?’ deyin. Biriniz de gelin ya. Yalova Çevre Yolu Projesi… Nedir Yalova Çevre Yolu Projesi? 5 yıl içinde bitirdiniz mi Yalova Çevre Yolu Projesi’ni? Hayır. Çağlayan Barajı ne durumda? Bakın 5 yıl geçti. Bu söylediklerimiz için daha bir adım atılmadı. Bisiklet yolları konuşuluyordu. Vefa Salman zamanında temelleri atıldı. Hatırlıyorsanız o üniversiteden, TOKİ’ye kadar giden bisiklet yolunun ilk kazmasını Vefa Salman vurmuştu. Mevcut yönetim Mustafa Tutuk döneminde bitirildi. Peki, 2. Etap ne durumda? Göçmen Mahallesi’nden Sanayi Sitesi’ne buluşacak olan bisiklet yolu ne durumda? Başladı mı? Bilmiyorum. Yalova Üniversitesi – Tıp Fakültesi sözünü vermişsiniz. Ortada yok. Öğrencilerimiz Bursa’ya gidip gelecek. Hala gidiyorlar. Kaç senede binanın tamamlanacağı belli değil. En önemlisi de Yalova Şehir Hastanesi. Dört buçuk sene önce sözü verilen Yalova Şehir Hastanesi’nin bitirilmediğini, bırakın bitirmeyi, başlanmadığını görüyoruz. Ve bu durumda da bize söylenilen, diş hastanesi Çiftlikköy’e taşınacakmış. Bununla ilgili bakanlıktan bir bütçe oluşturulduğu söyleniyor. Yani maalesef Yalova, sağlıkta her gün geriliyor. Bütün sağlık kuruluşları yavaş yavaş şehir dışına taşınıyor. Ne Yalovalının artık şehir dışına, Çiftlikköy’e gitmeye tahammülü var, ne de Çiftlikköy’deki vatandaşlarımızın sağlık hizmeti için Yalova’nın dışına gitmeye tahammülü var. Yalova’da sağlık çilesi bitmiyor maalesef.” şeklinde sitemde bulundu.

“Bu bize söz verilip de yapılmayan 10 projenin artık bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Tabi bunun için de çok kısa bir süre kaldı. İki ay içinde ellerinde bir sihirli değnek varsa bu 10 projeyi o zaman bitirirler diye düşünüyorum. Ama bu bahsedilen 10 proje içinde, bizim daha önce gündeme getirdiğimiz bazı projeler var. Merak etmeyin. 14 Mayıs’tan sonra, Millet İttifakı Hükümeti, vatandaşımızın oylarıyla birlikte devleti yönetmeye başlayacak. Cumhurbaşkanımızla birlikte Yalova’da, milletvekili çoğunluğunu alarak, bu projeleri ve bu projelerin üzerine ekleyeceğimiz nice güzel projeyi, Yalova halkının hizmetine sunacağız. Buna olan inancımız tamdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Rümeysa Şahin