Şampiyonanın teknik toplantısı ise bir gün önce gerçekleştirilirken Teknik Toplantısına, Afyon Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüş, Türkiye Güreş Federasyonu Teknik Kurulu Başkanı Niyazi Özçelik, Afyon Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yılmaz Erşen ve Müsabaka Baş Hakemi Tarık Erdem katıldı.
Afyon’un ev sahipliği yaptığı organizasyonda güreşçiler Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonu'nda mindere çıktı. Türkiye Şampiyonası’nın ilk gününde sporcular -40 kg, 46 kg, 53 kg, Yalova Dunya Avrupa Sampiyonu Buse Tosun Cavusoglu Turkiye Sampiyonasi Start (2)61 kg ve 69 kg sıkletlerinde ter döktü.
Yalova’nın yanı sıra Türkiye’nin birçok noktasından kadın güreşçiler dereceye girebilmek adına mücadele ediyor. Dünya şampiyonluğunun yanı sıra Avrupa Şampiyonluğunu da kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu’nun bu başarı Buse Tosun U-17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası’na ayrı bir önem kattı.
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Buse Tosun U-17 Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası, ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin spora olan ilgisini ve yeteneklerini ortaya koyduğu önemli bir platformdur. Gençlerimizin sporla buluşmasını sağlayan, onlara sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı kazandıran bu organizasyonlar, geleceğimizin şekillenmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Bu şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen Afyonkarahisar Valiliği’ne, Belediye Başkanlığı’na, Türkiye Güreş Federasyonu’na, tüm paydaşlara ve mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim” diye konuştu. 

Yeşilova Taraftarına Galibiyet İle Veda Etmek İstiyor Yeşilova Taraftarına Galibiyet İle Veda Etmek İstiyor

Yalova Dunya Avrupa Sampiyonu Buse Tosun Cavusoglu Turkiye Sampiyonasi Start (4)Yalova Dunya Avrupa Sampiyonu Buse Tosun Cavusoglu Turkiye Sampiyonasi Start (3)

Editör: Arda Yavuz