U11 Şenlik Ligi finalinde Yalovagücü ile karşılaşan Kırmızı Siyahlılar 0-0 biten mücadelenin ardından penaltılarla rakibini 3-1 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Sezon boyunca altı farklı yaş kategorisinde final oynayan kırmızı siyahlılar, böylece bu finallerin dördüncüsünü de kazanarak U-11 Şenlik Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Geleceğin Yıldızları Yalova’da Sahne Alıyor
Geleceğin Yıldızları Yalova’da Sahne Alıyor
İçeriği Görüntüle

Acarspor Çetin Zenginler Spor Tesisleri’nde oynanan sezonun son finalini Sezer Arıcı, Kadir Akay Menekşeoğlu, Ceyhun Kala hakem triosunun yönetti. Tempolu başlayan mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıda ise Yalovagücü penaltı atışından faydalanamadı. Yeşil Beyazlı ekip 40. Dakikada Eymen Güner’in ceza sahası içerisinde Doruk Saim Yılmaz’ın faulü sonrasında yerde kalınca hakem Sezer Arıcı beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Yusuf Devran Gök’ün vuruşu direkte paylayıp oyun alanına döndü. Normal sürede takımlar gol bulamayınca maç 0-0 tamamlanırken seri penaltı atışlarına geçildi.

Çiftlikköy adına Yasin Egemen Kişi, Kaan Efe ve Onuralp Koç vuruşlarında başarılı olurken, Doruk Saim Yılmaz ise kaleciye takıldı. Yalovagücü’nde ise ilk vuruşta topun başına geçen Muhammet Taha Tufanç topu ağlara bırakırken, Çağan Gümüş ve Yusuf Devran Gök vuruşlarında başarılı olamayınca şampiyonluğu rakiplerine kaptırmış oldu.

U11 Şenlik Ligi şampiyonu Çiftlikköy Belediyespor’a ve ikincisi Yalovagücü’ne kupalarını Futbol İl Temsilcisi Gökhan Güngör takdim etti. Çiftlikköylü minik sporcular ve teknik ekip kupa töreni sonrasında büyük sevinç yaşadı.

Futbolda tüm branşlarda çok başarılı bir sezon geçirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Belediyespor Teknik Ekibi’nden Uğur Keskin, bu başarıda emeği olan ve destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Keskin, “2025-2026 sezonunu 5. Şampiyonluğumuzu alarak noktaladık. Çiftlikköy Belediyespor olarak tarihin bu en başarılı sezonunda Yalova Süper Amatör Lig, U-15 Ligi, U-14 Ligi, U-12 Ligi ve U-11 Ligi’nde şampiyonluğu Yalova’nın en büyük ilçesi olan Çiftlikköyümüze getirdik. U-16 ve U-13 Liglerinde de son ana kadar mücadele ederek final oynadık. Bize her zaman destek veren Çiftlikköy Belediye Başkanımız ve Belediyespor Kulüp Başkanımız Sayın Adil Yele’ye, Belediyespor Yönetimine, teknik ekipteki değerli arkadaşlarım Okan Akkaş, Gökhan Aktaş, Orhan Bayraktar, Onur Altuntaş ve malzemecimiz Mahsun Çeçen’e, bizi Yalova’nın her noktasına ulaştıran Belediye Ulaştırma Birimimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çiftlikköy Penaltılarla Şampiyonluğa Uzandı (2)

Kaynak: Haber Merkezi