Yalova'da 160 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi
Yalova'da 160 Kilo Kaçak Tütün Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

Yayınlanan basın açıklamasına göre, 28 Temmuz 2026 tarihinde Çiflikköy’de, B.Y. ve K.T. isimli şahısların evlerinde ve bahçelerinde bulunan seralarda yapılan aramalarda 46 kök kenevir bitkisi, 63 gram kenevir tohumu, 2 adet esrar öğütme aparatı, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet av tüfeği, 4 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

İzinsiz kenevir ekimi yaptığı tespit edilen B.Y. ve K.T. adlı şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunu’na muhalefet ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesi kapsamında Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçlarından adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Yalova Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Yalova İl Jandarma Komutanlığı’nın uyuşturucu ile mücadele kapsamında, zehir tacirlerine karşı sürdürülen çalışmalara aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi