31 Mart 2024 tarihine yapılacağı açıklanan yerel seçimlere az bir zaman kala siyasi partiler adaylarını yavaş yavaş belirlemeye ve açıklamaya başladı. Yalova ilinde daha önce Armutlu Belediyesi için Bekir Pamuk, Termal Belediyesi için Sabriye Sultan Yalçın, Çınarcık Belediyesi için Avni Kurt, Koru Belediyesi için Kamil Yaman, Esenköy Belediyesi için Özay Biber, Teşvikiye Belediyesi için Akın Büyükturan, Taşköprü Belediyesi için Ümit Korkmaz adaylarını açıklayan ve Kadıköy Belediyesi için gerçekleştirilen ön seçim ile 9. Adayını Yılmaz Tavşan olarak belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi, gece saatlerinde biten Parti Meclisi toplantısının ardından 4 ismi daha kamuoyuna duyurdu. Buna göre Yalova Belediyesi için Mehmet Gürel, Çiftlikköy Belediyesi için Adil Yele, Altınova Belediyesi için Yasemin Fazlaca ve Subaşı Belediyesi için Turan Canbay isimleri belirlenirken Tavşanlı hariç tüm belediyelerde başkan adayları belli olmuş oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre Tavşanlı Belediye Başkanlığı için isim arayışları devam ediyor ve aday en kısa sürede kamuoyuna duyurulacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in açıkladığı 4 ismin kim oldukları Yalova kamuoyunda merak konusu oldu. İşte yeni açıklanan 4 ismin özgeçmişleri;

Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel Kimdir?

yalova-chp-ciftlikkoy--altinova-subasi-belediye-baskan-aday-aciklama (4)

Mehmet Gürel, 1975 yılında Yalova'da dünyaya geldi. Lise öğrenimini Yalova Lisesi’nde gördükten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’ni kazandı ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümünü bitirdi. İstanbul Ticaret Üniversitesinde İşletme yüksek lisansını tamamladı. 2005-2014 yılları arasında YTSO Meclis Üyeliği ve YTSO Meclis Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bir dönem CHP Yalova Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 2020-2023 yılları arası Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı görevini üstlenen Gürel, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekilli seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Yalova 2. Sıra Milletvekili adayı olarak gösterildi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Belediye Başkan Adayı gösterilen Gürel, evli ve bir kız çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

MHP Çınarcık İlçe Başkanı; Plajsız Turizm Olur mu?’ MHP Çınarcık İlçe Başkanı; Plajsız Turizm Olur mu?’

Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Adil Yele Kimdir?

yalova-chp-ciftlikkoy--altinova-subasi-belediye-baskan-aday-aciklama (1)

1976 yılında Yalova Çiftlikköy'de doğdu. İlköğrenimini Çiftlikköy Gazi Abdurrahman İlköğretim Okulu'nda tamamladıktan sonra, orta ve lise öğrenimini İstanbul Özel Ortadoğu Koleji'nde tamamladı. 1996-2000 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu, 2001 yılında vatani görevini yerine getirerek askerliğini yaptı. 2001 yılında kendi özel işletmesi Yele Harita Mühendislik şirketinin kuruluşunu gerçekleştirdi. Halen Yalova merkez ve Çiftlikköy'de yer alan şirketinde ticari hayatını sürdürmektedir. 2009-2019 yılları arasında Çiftlikköy Belediyesi'nde 2 dönem Belediye Meclis üyeliği yaptı. Meclis Üyeliği döneminde İmar Komisyon Başkanlığı başta olmak üzere çeşitli komisyonlarda Başkanlık ve üyelik görevlerinde bulundu. 2016-2019 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Sosyal aktivite olarak uzun yıllar Çiftlikköy Belediye Spor Kulübü'nde futbol oynadı ve aynı spor kulübünde 2010 - 2014 yılları arasında yöneticilik yaptı. Yalova Arnavut Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Çiftlikköy Arnavut Kültür ve Dayanışma Derneği ve Çiftlikköy Kırım Türkleri Yardımlaşma Dernekleri başta olmak üzere birçok (STK) Sivil Toplum Kuruluşlarında görev yaptı. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca Kimdir?

yalova-chp-ciftlikkoy--altinova-subasi-belediye-baskan-aday-aciklama (3)

1979 yılında Kastamonu’nun Cide ilçesinde doğdu. Evli ve 2 çocuk annesi. Ön lisansını Balıkesir Üniversitesi Bilgisayarlı Muhasebe Bölümünde tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde bitirdi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yerel Yönetimler ve Şehircilik alanında yüksek lisans yaptı. 2010 yılında Mali Müşavir ünvanını kazandı. Tekstil ve Diş Ticaret firmalarında muhasebe sorumluluğu yaptı. Aile şirketinde Finans ve Muhasebe uzmanı olarak çalıştı. Aktif olarak İnşaat Taahhüt işleriyle uğraşmakta olup, SUYAP Turizm A.Ş firmasında Yönetim Kurlu Başkanı olarak görev alıyor. Kadın Emeği Değerlendirme Marmara Temsilciliği, Altınova Altınbelde Kadın Girişim Kooperatif Başkanı, Kastamonu Kalkınma Yönetim Kurulu Üyesi, Anadolu Kadın Siyasetçiler Derneği Üyesi ve İstanbul Kadın Dayanışma Vakfı Üyelisi olarak STK’larda görev alıyor. Yasemin Fazlaca Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2019 yılındaki yerel seçimlerde Altınova Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi ve az bir farkla kaybetti. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde CHP’den Yalova 3. Sıra adayı olarak gösterildi. Fazlaca, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için CHP’den Altınova Belediye Başkanı Adayı olarak kamuoyuna açıklandı.

Subaşı Belediye Başkan Adayı Turan Canbay Kimdir?

yalova-chp-ciftlikkoy--altinova-subasi-belediye-baskan-aday-aciklama (2)

1969 yılında Burdur’da dünyaya geldi. Öğrenim hayatını Burdur’da tamamladı. Teknik Lise mezunudur. Gençlik yıllarında profesyonel olarak futbol oynamıştır ve vatani görevini Antalya’da tamamladı. 1997 yılından 2019 yılına kadar Akkim A.Ş.’ de ara yönetici olarak çalıştı. 2009-2014 yılları arasında Subaşı Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Subaşı Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Seçim sonucunda Subaşı Belediye Başkanı oldu. Turan Canbay, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için tekrar Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Subaşıspor Kulübü ve Kuzey Kafkas Kültür Derneği üyesidir. Evli, bir erkek, bir kız evlat sahibidir. İdarecilik, ilk yardım, itfaiyecilik ve yangın, ekranlı araç kullanım, iş sağlığı ve güvenliği, çevre, genel işletme, yöneticilik eğitimleri alıp sertifikalarına sahip olmuştur.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz