Geçtiğimiz günlerde Yalova Birey Okulları ile birlikte Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarını ortaklaşa gerçekleştiren Yürüyen Köşk Derneği, Yalova'daki faaliyetlerine devam ediyor. Dernek 25 Ekim Çarşamba günü saat 16.30'dan Cumhuriyet temalı bir panel gerçekleştirdi. Yalova Gazetesi paneli düzenleyen isimlerle bir araya gelerek özel bir görüşme gerçekleştirdi.

"Yürüyen Köşk Çalıştayı ismiyle etkinliğimiz olacak"

Çalışmaları hakkında Yalova Gazetesi'ne bilgi veren Yürüyen Köşk Derneği Başkanı Metin Erdoğan, "Biz Yürüyen Köşk Derneği olarak valilik ve belediye iş birliği yaparak 100. yıl anısına bir etkinlik düzenledik. İstanbul'dan gelen ressam arkadaşlarımızla birlikte "Yürüyen Köşk Çalıştayı" dediğimiz bir etkinlik hazırladık. Ve şu anda İstanbul'un çok ünlü ressamları aramızda ve salonda oturuyorlar. Onlar burada 2-3 gün boyunca yapacakları resimleri sergileyip tekrar İstanbul'a dönecekler. Resimlerin Kent Müzesi'nde sergileneceğini biliyorum. Yarından itibaren resimleri yapacaklar, boyayacaklar ve bunlar sergilenecek. Ayın 29'unda da bunun için bir tören olacak" ifadelerini kullandı. Cumhuriyetin 100. yılı hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Erdoğan, "100. yıl kutlu olsun. Nice yüzyıllara diyelim. Bundan 100 yıl önce Yalovalı biri Mustafa Kemal Atatürk... Evet, Selanik'te doğdu ama kendisini hep Yalovalı olarak hissetti. Çünkü Yalova'yı Selanik'e çok benzetti. Onun girişimi ile ülkemiz düşman işgalinden kurtuldu ve kısa bir süre sonra Cumhuriyet ilan edildi. Aradan 100 yıl geçti, biz bunu kutluyoruz, onurluyuz ve gururluyuz" dedi. 

"Programımızı ilmek ilmek işledik"

Cumhuriyetin 100. yılı ve Yürüyen Köşk Derneği'nin Cumhuriyet temalı programları hakkında konuşan Yürüyen Köşk Derneği İkinci Başkanı Makbule Budak Çalışkan, "Cumhuriyetin 100. yılı büyük birşeye tanıklık edebilmek adına hem bizim hem de çocuklarımızın görebileceği çok önemli bir gün. Biz dernek olarak bugünü de boş geçirmedik. Dün bir programımızı öğrencilerimizle gerçekleştirdik ve Kent Meydanı'nda coşku ile kutladık. Bugün de bir çalışmamızın startını verdik. Yürüyen Köşk 100. Yıl Sanat Çalıştayı... Bu program aylardır ilmek ilmek işlediğimiz program. Dedik ki 29 Ekim'in 100. yılına yakışır programlar çıkaralım. Atamızın bize gösterdiği yolda sanatla dolu, içerik olarak sanatımızın var olduğu ve var olmaya devam edeceği önemli bir program yaptığımzı düşünüyoruz. Biz de bu şekilde izimizi bırakmak istedik" şeklinde konuştu.

"Cumhuriyete borcum var"

Panele bir diğer katılımcılarından olan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Yalova Şube Başkanı Leyla Keğaz Cumhuriyetin 100. yılı ile ilgili duygularını aktarırken, "Çok heyecanlıyım. Çünkü bunu bir kez yaşayacağız ve çok büyük görevler üstleniyoruz. Özellikle ben üniversite okuyabilme hakkını kazanabilmiş ve şansını elde edebilmiş bir kadın olarak Cumhuriyete çok borcum var. Onun içinde elimden gelen herşeyi de yapıyorum. Neler yapabilirim , ne kadar fayda üretebilirim ,kaç kişiye dokunabilirim ve etrafımıza ne kadar aydınlatabiliriz? Onlara bakıyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir/Duygu Saral
Kameraman/Göktuğ Doğukan Yüksel

yürüyen köşk 2yürüyen köşk 1

Editör: Arda Yavuz