30 Ekim akşamı, Raif Dinçkök Kültür Merkezinde esen sanat rüzgarı, uzun süre hafızalardan silinmeyecek izler bıraktı. Salonu dolduran Yalova’mızın muhteşem halkının coşkusu ve sıcaklığı görülmeye değerdi.

Konser öncesi son düzenlemeleri, ses ve mikrofon ayarlarını yaparken zaten gecenin muhteşem geçeceğini hissetmeye başlamıştık. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün sevdiği Rumeli Türkülerinin provası anında benliğimizi saran Mustafa Kemal ruhu ile koromuzda coşku bir anda tavan yapmıştı.

Üstüne üstlük Amir Ateş hocamız gibi ,Türk Sanat Müziğinin duayen bestecisinin aramıza katılması ve bestelemiş olduğu eserlerin solistlerimiz tarafından büyük bir arzu ile söylenmesi neşemize neşe katmıştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanlığını büyük bir başarı ile yapmış ve Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak oturduğu koltuğun hakkını sonuna kadar veren ve gönlümüzde taht kuran, sayın Ali ÇOŞKUN’ un babacan sevgisi ile bizleri kucaklaması, anlatılır gibi değildi. Bakanlık görevindeyken Yalova Musıki Derneği olarak üç konserimize iştirak etmişti, İstanbul İş Dünyasının Eyüp semtinde bulunan merkezinde bir konserde de biz onun konuğu olmuştuk. Yalova’ya olan sevgisi ve derneğimizle oluşturduğu gönül bağı sayesinde çok güzel hatıralarımız oldu. Zaman zaman bu hatıraları sizlerle paylaşacağım. Çok ilginç olanları Yalova ile ilgilidir.

Konserin bir diğer konuğu bestekar ve şef Erdoğan TOZOĞLU ile tanışıklığımız 2010 yılında başlamıştı o gün bugündür aynı samimiyet ve sevgi ile devam etmektedir pek çok konuda ortaklaşa çalışmalarımız olmaktadır, karşılıklı konsere imza atmaktayız, babalarının sanatçı kişiliğini taşıyan iki kızı da musıkimizde söz sahibi olmayı başarmışlardır. Sayın TOZOĞLU mütevazi kişiliği ile gönlümüzü fethetmiştir.

Ruşen IŞIN bir dönem Sivas milletvekili olarak TBMM de görev yapmış ve aynı zamanda güfte yazarı bir siyasetçimizdir . Yazmış olduğu birbirinden etkili şarkı sözleri besteye dönüştürülmüş ve repertuarımıza katılmıştır.

Konserimize iştirak edebilen iki bestekar ve iki söz yazarımızın ortak paydası Yalova aşığı insanlar olmasıdır. Hepsinin Yalova ile gönül bağları vardır. Konsere davetli olup ta mazeretleri sebebiyle katılamayan iki şairimiz Saffet Arıkan Bedük ve İbahim Taşdemir ile bir başka konserde buluşacağız.

Konserimizde Ali ÇOŞKUN ‘ a bir sürpriz yaptık ve onu, ilkokulda öğretmeni olan Yalova Lisemizin efsane öğretmeni Mesude ENGİN hocamızla buluşturduk. Hocasının elini öpen Ali ÇOŞKUN’un memnuniyeti görülmeye değerdi.

Yalova Belediye Başkanımız sayın Vefa SALMAN , Yalova Üniversitesi Rektörü sayın Prof.Dr.Güler AKTAN, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı sayın Tuğamiral Ayhan GEDİK , Kaytazdere Belediye Başkanımız sayın Ali KANGAL , Hayırsever İşadamımız İlker KAYA VE siyaset bilimci oğlu Furkan KAYA, Yalova’lı şair, yazar ve ressamlar vede birbirinden değerli yüzlerce sanatsever

dostumuz konsere katılarak bizleri onurlandırdılar. Konserin oluşumuna destek sunan Yalova Belediyemiz Kültür Müdürlüğü ve RDKM teknik ekibine teşekkür ediyoruz. Harika bir işbirliği yaparak bu zorlu etkinliği başarı ile tamamladık.

Derneğimizin birbirinden değerli saz sanatçısı arkadaşlarıma, sunumu yapan Pınar GENÇTEN’e, korist ve solist arkadaşlarıma ve Yönetim Kurulu arkadaşlarıma verdikleri emek sebebiyle sonsuz teşekkürler ediyorum.

Solistlerimiz bir birinden zorlu eserleri kısa bir sürede hazırlayarak başarı ile sahnelediler. Bizler ekip ruhu ile çalışarak bu başarıya ulaştık . Her zaman söylediğim gibi ‘’ Bir elin nesi var iki elin sesi var ‘’. Birlik ve beraberlik varsa bütün zorluklar kolay aşılıyor.

Konserin final bölümünde protokol üyelerinin katılımında söylediğimiz CUMHURİYET MARŞIMIZ sırasında salonu dolduran yüzlerce seyircimiz sahne ile bütünleşti ve hep bir ağızdan bayraklar elimizde marşımızı tamamladık. Konser sonu uzunca bir süre salondan ayrılmadık, memnuniyetlerini bildirmek isteyen Yalova halkının tebriklerini gurur içinde kabul ettik. Kısacası Atatürk’ün kenti Yalova’mıza yaraşan bir CUMHİRİYET KONSERİ yaşadık.