Geçtiğimiz yaz, proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Funda Arslan yönetiminde projeyi konu alan kısa metrajlı Latince ve İngilizce bir film çeken Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri; 23.09. 2012 - 01.10.2012 tarihleri arasında Türk, İspanyol, İtalyan, Alman öğretmen ve öğrencilerin de rol aldıkları üç ortak sahneyi Bursa’nın İznik ilçesindeki Roma Tiyatrosun’da, Sümer Tatil Köyü’nün plajında ve okulda çekerek kısa metrajlı filmlerini tamamlamış oldular.

Aynı zamanda koordinatörlük görevini de üstlenen İngilizce öğretmeni Funda Arslan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: A SHORT LATİN MOVİE adlı Comenius projesinin temel amacı, Roma İmparatorluğu’yla ilgili tarihi kalıntıların bulunduğu mekânlarda Latince ve İngilizce kısa metrajlı filmler çekmektir. Bir hafta boyunca  hem çekimleri gerçekleştirdik hem de misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Termal’de hamam keyfi, faytonlarla Büyükada ve ayrıca  İstanbul turuyla  mest olan partnerlerimiz yemeklerimize, Türk kahvesine ve nargileye de bayıldılar.Veda yemeğini de Sporium’ da gerçekleştirdik ve çok eğlendik… Geriye kalan iki toplantımız 2013 yılının Şubat ayında İtalya-Bari'de, Nisan ayında ise İspanya-Montijo'da  yapılacaktır. 
 
Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Hamza Bayrak’ın, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili görüşleri ise şöyle: A SHORT LATİN MOVİE adlı projenin ortaklarından biriyiz. Bu çok önemli çalışmada ülkemizi ve Yalova’mızı en iyi biçimde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bütün ortaklarımız ve öğrenciler çok memnun kaldıklarını, çok iyi ağırlandıklarını, çok güzel deneyimler yaşadıklarını ve bizleri hiç unutmayacaklarını dile getirdiler. Bizler için çalışmalarımızın en güzel ve ilgi çekici yönlerinden biri İtalya-Catania’dan toplantımıza katılan engelli öğrenciyi ağırlamak oldu. Toplantının ilk günü yerel sahnelerden oluşan filmimizi izleyen tüm katılımcılar yaptığımız işi çok profesyonel ve başarılı buldular.

Roma İmparatorluğu’yla ilgili tarihi kalıntıların bulunduğu mekânlarda çekilen Latince ve İngilizce kısa metrajlı filmlerin montaj ve alt yazı çalışmaları tamamlandıktan Yalova’daki bütün öğrencilere de izlettirilmesi amaçlanıyor.

İtalya'nın Bari şehrinde 18-24 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleşecek toplantıya ise İngilizce öğretmeni Funda Arslan ile birlikte öğrenciler Esra Doğan ve Yağmur Güçlü katılacaklar.
Editör: TE Bilişim