İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Akay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atilla Akoğuz ve Özel İdare’nin yetkili bürokratlarının katıldığı inceleme gezisinde, Dereköy, Kılıçköy ve Çukurköy’deki su havzalarına bakıldı.

Akay, “Dereköy’e ikinci gölet planlanıyor”

İl Genel Meclisi’nin Çiftlikköy temsilcisi AKP’li İbrahim Akay, inceleme gezisiyle ilgili bilgi vererek, “3 köy muhtarımız ile 3 köyün grup sularının çıktığı kaptaj bölgesinde Dereköy, Kılıçköy ve Çukurköy’de incelemeler yaptık.  Su havzalarını kapsayan yerlerde teknik çalışmalar yapıldı. Dereköy’ün alt tarafında 60 bin litre kapasiteli bir gölet yapmıştık. Şimdi bu göledin aynısını Dereköy’ün üstüne yapmayı planlıyoruz. Bu bölgedeki fiziki yerlere bakıldı” diye konuştu.

“Kılıçköy’ün su sıkıntısı giderilecek”

Kılıçköy’de özellikle tarımsal sulamada yaşanan problemlerin aşılması için çalışmaların başlatıldığını belirten Akay, “2 yönden Kılıçköy’e su getiriyoruz. Birincisi bu bölgedeki hattı yeniliyoruz. Bir diğeri de1990 yılından kalma, kullanılan içme suyu hattı vardı. Bu boruları komple değiştiriyoruz çünkü borular eski tip borular. Asbestli olma gibi sıkıntıları da olabilir. Bu bölgeye 1,5 km su borusu hattı çekiyoruz. Artık Kılıçköy’de su sıkıntısı yaşanmayacak” dedi. İl Özel İdaresi ekiplerinin makinelerle İlyasköy ve Burhaniye’de sürdürdüğü yol çalışmalarını da incelediklerini belirten Akay, bu bölgede de yollarda mıcırlı bakım kaplaması yapıldığını kaydetti. 

Editör: TE Bilişim