‘’ Milletlerin gelecekleri, gayeleri, istikbal umutları, maddi ve manevi değerleri her şeyidir gençleri.

İleriye umutla bakabilmemiz için tutar dalımız olan gençliğimiz. Ülkemizin yaklaşık 20 milyonluk gençliği, dinamizmi ve bir o kadar da peşinden gelen yeni nesil.

Ülkemizin yarınlarını yönetmeye hazırlanan milli kültürümüzden ve ahlaki faziletlerinden nasibini almış ulvi bir gençlik.

Yabancı kültür emperyalizminin etkisinden ve şerrinden sıyrılmış, vatanına milletine bağlı ve aynı zamanda atalarıyla, tarihiyle övünen bir gençlik.

Böyle şuurlu bir gençliğe emanet edilen ve her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatanımız, elbette ilelebet devam edecektir.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulan gençlik merkezleri kendilerine düşen bu kutsal görevi eksiksiz olarak yerine getirmelidir.

Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençler müspet ilimler ışığı altında milli eğitimin temel ilke ve amaçlarına uygun, Atatürk İlke ve İnkilapları doğrultusunda devletin ve milletin bölünemez bütünlüğünü sağlar.

En değerli varlıklarımız olan gençlerimiz katıldıkları faaliyetlerden ve toplumsal ilişkilerden edineceği davranış, tutum , düşünce ve bilgi birikimleri sonunda hem kendilerini hem de toplumun geleceğini biçimlendirecek şahsiyetler olarak yetişeceklerdir.

Bir millet, gençlerine gereken önemi vermez ve aynı zamanda da milli ve manevi kültüründen uzak tutarsa, o millet tarih sahnesinden silinmeye yüz tutmuş demektir. Gençlerimiz birer insan mimarı olan değerli öğretmenlerimizin hünerleriyle her biri pırıl pırıl üretken ve yapıcı duygular taşıyan birer vatansever olacaklardır.

Gençlik bir milletin istikbalini ihya edecek her an taze bir güç kaynağıdır. ‘’

Yukarıda yazılı metin, ilimizin ‘’ İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ‘’ ne asaleten atanan yeni müdürümüz sayın Şeref TALİ beyin ‘’ 24 Kasım Öğretmenler Günü ‘’ münasebetiyle yıllar önce Gençlik Merkezi Müdürlüğü yaptığı dönemde yayınlanan bir dergiden alınmıştır. Yaşadığımız bu kente kültür ve sanat adına bir şeyler yapabilme gayesi ile çırpınan kişilerden biri olarak yukarıda yazılanları büyük bir memnuniyetle okudum. Yazının özetinde ortaya çıkan fikir bizim de savunduğumuz ilkeleri kapsamaktadır.

‘’ Özüne bağlı , milli kültürünü bilen , atalarını tanıyan , geçmişiyle barışık , milli değerlerini gelecek nesillere aktarabilecek bilince ulaşmış , bilim ve sanatla yücelmiş bir gençlik ‘’.

40 yıldır bıkmadan usanmadan sürdürdüğümüz çalışmalarımızın özü, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatanı , milleti emanet ettiği gençlerimize bu ilkeleri aşılamaktır.

Şeref Tali beyi yeni görevinden dolayı canı gönülden kutluyorum. Bulunduğu makamın ilimizin kültür ve turizm hayatı için ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduğundan zerre kadar şüphem yok. Bir ilin şekillenmesinde görev alan en önemli müdürlüklerden biridir o makam. Devletimizin, ilimizdeki kültür ve sanat hayatında varlığı bu müdürlük vasıtası ile halkımıza gösterilmektedir . Bizler Yalova Musıki Derneği olarak bu müdürlüğümüzün en büyük destekçisi olarak yanında olacağız.

Ben kırk yıldır bu kentte Türk Sanat Müziği dalında düzenli konserler veren bir kurumu temsil ediyorum. İl Kültür Müdürlüğü işbirliğinde yaptığımız konserlerin dışında bu görevde olan müdürlerimizi çok nadir olarak sanatsal etkinliklerde görüyorum ve bunu bir eksiklik olarak değerlendiriyorum . Bu ilin Kültür Müdürleri bu kentte yapılan sanatsal etkinliklere katılarak varlıklarını göstererek bu çalışmalara katkı sunabilirler. Sanıyorum yeni müdürümüz görev süresince kentimizin bu eksikliğini giderecektir.