Şampiyonanın açılış günü, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Sahalarda yaşanan rekabet, sporseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Turnuva boyunca, geleceğin yıldız voleybolcuları arasında yer alması beklenen genç yetenekler, performanslarıyla göz doldurdu. Turnuva Organizatörü Gürsel Yeşiltaş, gazetemize yaptığı özel açıklamada şampiyonanın önemine dikkat çekti.

Yeşiltaş, “Amacımız yaş altı gruplarını alıp gençlerimizi bu arenada biraz daha yetiştirip olimpiyatlara, dünya şampiyonalarına hazırlamak. Gençlerimizin kendilerini daha iyi ev sahibi olarak ispat etsinler ve önlerini açalım istiyoruz" dedi.

Yalova Plaj Voleybol Avrupa Sampiyona Gursel Yesiltas Aciklama (5)“Bu şehir için gelecekle ilgili çok büyük yatırımlarımız var”

Organizasyonun sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirten Yeşiltaş, “Turnuvamızda toplamda 30 ülke, 64 takım, 128 sporcu katılıyor. Bayanlar ve erkekler kategorisinde 33'er takım ana tablo maçlarıyla başladık. Maçlarımız Pazar gününe kadar devam edecek. Ortalama günde 40'a yakın maç oynuyoruz. Her kortta yaklaşık 10-11 maç olmak üzere Pazar günü final maçlarıyla organizasyonumuz son bulacak. Biz yaklaşık 8 yıldır Türkiye'deki bütün yaş altı organizasyonlarını yapıyoruz. Bu yaptığımız 9. Avrupa Şampiyonası ve bir de Dünya Şampiyonumuz var. Biz bunları hep genelde Ege Bölgesi'nde ve Akdeniz Bölgesi'nde yapıyorduk. Bu yıl itibariyle bizim burayı tercih etmemizde birkaç etken var.

Bunlardan bir tanesi Maxwell Resort Thermal Hotel&Spa’nın yer işletmesini almış olmamız ve orada büyük bir spor kompleksi kuruyor olmamız. Bu da dolayısıyla bu şehir için gelecekle ilgili çok büyük yatırımlarımız olduğu anlamına geliyor. Bunun paralelinde biz böyle bir organizasyonla buradaki algıyı ya da buradaki insanların bize olan bakışını ve tanımaları açısından hem bölgeye hem de bize faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda belediyelerle yaptığımız görüşmede de Termal Belediyesi ve Yalova Belediyesi'nin olaya yakınen ilgi duyması, destek vermesi bu organizasyonu buraya almamızdaki sebeplerden bazıları. Bunun dışında ilklerin olması her zaman enteresandır. Yeni yerlere gitmek, daha az uluslararası organizasyonun olduğu yerlerde organizasyon yapmak bizim aslında tercihlerimizden biridir” ifadelerini kullandı.

Yalova Plaj Voleybol Avrupa Sampiyona Gursel Yesiltas Aciklama (3)“Spor hayatlarına çok şey katacaktır”

Gençlere de önemli tavsiyelerde bulunan Yeşiltaş,  “Bu sporu yapmak isteyenlere veya sporcu kardeşlerimize tavsiyelerim şu, herkes profesyonel bir sporcu olmak hayaliyle yaşayabilir. Ama bu herkesin sporcu olacağı anlamına gelmez. Fakat spor hayatlarına çok şey katacaktır. Profesyonel, amatör ya da hobi anlamında yapmaları bile gelecekteki hayatlarını çok fazla değiştireceklerine, hem beden sağlıkları için hem zihin sağlığı için sporun olmazsa olmazıdır. Voleybolunda tercih edilen sporlardan biri olduğunu düşünüyorum. Çünkü rakiple birebir temas olmadığı için agresifliği yüksek olmayan bir spor. Çok iyi bir takım sporu. Bir kişi eksik olduğunda oynanmayan bir spor beach voleybolunda iki kişisiniz bir takım olmayı öğreniyorsunuz. Gelecekte onların aile yaşantılarına da çok etkili olacağını öngörüyorum. Bu organizasyonda bize desteğini esirgemen Türkiye Voleybol Federasyonu’na, Yalova Belediyesi’ne, Termal Belediyesi’ne, Maxwell Resort Thermal Hotel&Spa’ya ve alanda çalışan tüm emekçilere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Şampiyona, 9 Haziran'da yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek ve kazanan takımlar ödüllerini alacak.

2024-2025 Sezonunda Görev Yapacak Klasman Hakemleri Belli Oldu 2024-2025 Sezonunda Görev Yapacak Klasman Hakemleri Belli Oldu

Yalova Plaj Voleybol Avrupa Sampiyona Gursel Yesiltas Aciklama (6)Yalova Plaj Voleybol Avrupa Sampiyona Gursel Yesiltas Aciklama (4)

Muhabir: RÜMEYSA ŞAHİN