Kutlama programının ilk adresi olan Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak tören, sabah saat 09.45’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Yarın sabah saat 10’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek törenle başlayacak kutlama programında; şiirler, Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri,  çeşitli spor gösterileri yer alacak.

Gün boyunca farklı mekanlarda çeşitli etkinliklerle kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında; Kipa Alışveriş Merkezi’nde fotoğraf sergisi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik Merkezi’nin fotoğraf sergisi de Yalovalıların beğenilerine sunulacak.

Bayram kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda 12.30’da başlayacak ‘Bisikletçilerle Birlikte Halk Yürüyüşü’ de gerçekleştirilecek. Özdilek Alışveriş Merkezi’nde 12.30 ile 14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Halk Oyunları gösterileriyle devam edecek kutlamalar kapsamında, Yalova Gençlik Merkezi’nde Atatürk konulu konferans düzenlenecek. Kipa Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek Resim Atölyesi ve Müzik dinletisinin ardından, bayram kutlamaları akşam saat 19’da Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek gösterilerle devam edecek.

Anfi Tiyatro’daki kutlamalarda gençlerin sevgilisi Sefa Doğanay stand-up gösterisiyle kahkaha tufanı estirecek. Adım Adım Anadolu Halk Oyunları Gösterisi ile devam edecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları havai fişek gösterisiyle son bulacak.

Editör: TE Bilişim