Yalova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, kutlamaların adresi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte çelenk sunma töreni sona erdi.

Kutlama programının ikinci bölümü ise Vali Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın protokoldeki yerlerini almalarının ardından saygı duruşunda bulunulması ve Donanma Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren ve “Milletimizin tarih sahnesinde bir kez daha şaha kalkışının 94.yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete, “Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Kurtuluş Mücadelesi yolunda attığı ilk adım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Milletimizin onurlu mücadelesinin 94.yılı olan bugünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.19 Mayıs’ta milletle birlikte bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, gençlere olan güveni nedeniyle bu önemli günü bayram olarak siz gençlere hediye etmiştir.Siz gençler, sevgi, hoşgörü, birlik içerisinde geleceğin lider ülkesi Türkiye’nin yarınlarının teminatısınız. Tarihine ve milli değerlerine sahip çıkan bir gençlik milletimize güven vermektedir” dedi.

Gençler adına tercüman aracılığıyla bir konuşma gerçekleştiren Karamürsel Gazanfer Bilge İşitme Engelliler Okulu’ndan Buse Yılmaz, “Bu vatan bizlere hediye edilmiş bir hazinedir” dedi. ”Bizim görevimiz onu tüm değerleriyle geleceğe taşımaktır” diyen Buse Yılmaz, “Başarmak için hiçbir bahanemiz olmamalı. Engeller bizi hiçbir zaman yıldıramaz. Hür ve bağımsız bir ülkede yaşamamızı sağlayan Atatürk ve silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz “ dedi.

Konuşmaların ardından Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, folklor gösterileriyle devam etti. İlk olarak sahne alan Yalova Gençlik Merkezi folklor ekibi, hareketli danslarıyla büyük alkış alırken, sırasıyla gösterilerini gerçekleştiren konuk ülkeler Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya ve Romanya ekipleri de kendi ülkelerinin folklorunu yansıtan en güzel danslarını sergileyerek, protokol ve izleyicilerden büyük alkış aldı. Kutlamalar, jimnastik ve akrobasi gösterileriyle sona erdi. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çeşitli spor dallarına ilişkin stantlar da gençlerden büyük ilgi gördü.
Editör: TE Bilişim