Yalova Barosu 12. Olağan Kongresini yaptı. Yapılan seçimde Hakan Gergeroğlu 2. kez Yalova Baro Başkanlığı görevine seçildi.
Yalova Barosu Olağan Kongresi Fatih Caddesi Asmaz Plaza'da bulunan Baro merkezinde gerçekleştirildi. Avukatlar kongreye yoğun bir katılım sergilediler. Divanın teşkili, faaliyet ve mali raporların okunması ile başlayan kongrede Hakan Gergeroğlu tarafından divana sunulan tek liste başkanlığa aday oldu. Ardından yapılan oylamada kongreye katılan üyelerden 120 oy alan Hakan Gergeroğlu 2. kez Yalova Baro Başkanlığına seçildi. Kongre sonrasında bir konuşma yaparak Baro üyesi avukatlara teşekkür eden Gergeroğlu , "2014 yılının Ekim ayından beri iki yıllık dönem için ben ve yönetim kurulu görevimizi en iyi şekilde yapmak adına elimizden geleni yaptık. Adaletin, hukukun, demokrasinin tesisi için yorulmadan çalıştık. Devletin içine sızmış terör odaklarına, paralel yapıya, iktidar baskısına, çevreyi katledenlere, kadına ve çocuğa şiddet uygulayanlara karşı meslektaşlarımızdan aldığımız güçle hep halkımızın yanında yer alarak korkmadan mücadele ettik. Avukatlarımız ve Baro tüm halkımızın umudu olmuştur. Önümüzdeki dönemde de aynı inanç ve cesaretle halkımız için adaletin yılmaz savaşçıları olacağız" dedi.
Baro Yönetim Kurulu, Disiplin ve Denetleme Kurulunda ise şu isimler yer aldı;
Başkan: Hakan Gergeroğlu
Yönetim Kurulu Üyeleri (Asil): Şefik Akın, Ertan Tunç, Elif Turnacı Çavuş, Utku Çekül, Mehmet Tekin, Gökçe Güngörmüş, Süleyman Şensoy, Ahmet Engin Bilgiç
Yönetim Kurulu Üyeleri (Yedek): Kubilay Torun, Kadir Pehlivan, Aynur Tepe Önder, Hasan Behçet Orhan, Kadir Çalışkan
Disiplin Kurulu Üyeleri (Asil): Ali Güler, Selvet Duman, Mustafa Kalender

Disiplin Kurulu Üyeleri (Yedek):  İsmet Aktaş, Mustafa Niyazi
Denetleme Kurulu Üyeleri (Asil): Özlem Salın Özay, Emrecan Mollaoğlu, Safiye Yüksel
Denetleme Kurulu Üyeleri (Yedek): Dicle Şimşek Battal, Sercan Turan
Yalova Barosu 12. Olağan Kongresinde Türkiye Barolar Birliği Delegeleride belirlendi. Buna göre TBB Yalova Delegeliklerine ise; Fedai Doğruyol ve Yasemin Pasin asil, Cemal İnci ve Ünal Özgen ise yedek üyeler olarak seçildiler. 

Editör: TE Bilişim