“Yalova’nın toplam 17 şehidi var”

Yalova’nın şehit sayısı hakkında bilgi veren Ürkmez, Yalova’da defnedilen şehit sayısının ilçeler dahil 17 olduğunu kaydederek, “Bunların 8’i Yalova nüfusuna kayıtlı. Diğer 9 aile ise dışarıdan gelip Yalova’ya yerleştikten sonra şehit verenler. Yalova’daki merkez şehitlikte 9 şehidimiz gömülü. Çınarcık merkezinde 2, Güneyköy’de 1, Kirazlı’da 1, Teşvikiye’de 1, Şenköy’de 1, Altınova’da 2 şehidimiz şehit mezarlıklarında. Son şehidimiz ise 2009’da Kirazlı’dan Muhammet olmuştu. Tabi ki biz daha fazla şehidimiz olmasını istemiyoruz” diye konuştu.

“26 şehit ailesi, 22 terör gazisi var”

Yalova’da 26 şehit ailesinin bulunduğunu, 22 terör gazisi bulunan ailenin olduğunu belirten Ürkmez, bunların 14 malül gazi ailesinin ve 16 şehit ailesinin ise il merkezinde ise ikamet ettiğini belirtti. Şehit yakınları ve gazilerle ilgili olarak Vali Esengül Civelek’e gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiklerini belirten Ürkmez, “Vali hanım geldiği günden beri her zaman her konuda yanımızda oldu. Desteğini bizden eksik etmedi. Devletin babalığının yanında o bize her zaman Devlet Ana olarak kucak açtı” diye konuştu.

Ürkmez, dernek üyelikleri hakkında da bilgi vererek, “Bizim toplam 85 üyemiz bulunuyor. Bizim derneğimize üye olabilmek için savaşta yaralanmış olma şartı var. Derneğe sadece yara almış ve aldığı yara neticesinde sakatlığı raporla onaylanmış olan asker kökenli olmak gerekiyor. Emniyet teşkilatının da ayrı bir derneği var, ancak onun Yalova’da şubesi yok. Ama şehit her zaman şehittir, şehit yakınları ve gazilerimiz bize her türlü etkinliklerimize katılmaları için davet ediyoruz, onları yanımızda beraberimizde görmek istiyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim