Kavşağın önündeki bariyerlerin kaldırılarak yeniden araç trafiğine açılmasının gerekçesini ise İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan açıkladı ; “112 ambulanslarının müdahale hızı düşüyor”

Vali Civelek talimat verdi

 Stadyum Caddesi’nin Şehit Ömer Faydalı Bulvarı’yla kesiştiği noktada şehir merkezi istikametine geçişi engelleyen refüjler, geçtiğimiz ay bu noktaya yerleştirilmişti. Ancak merkez 112 Acil Müdahale İstasyonu’na bağlı ambulansların da çıkış noktasında bulunan refüjün, ambulans ekiplerinin müdahale hızını azaltması sonrasında burasının yeniden geçişe açılması gündeme geldi. Vali Civelek’in talimatıyla kavşak yeniden trafiğe açıldı.

Daştan, “112 ambulansları çıkarken sıkıntı yaşıyordu”

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, “112 müdahale hızında Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. 8 dakika civarında bir müdahale hızımız var. ancak Sağlık kompleksinin oradaki kavşak kapandıktan sonra biraz sıkıntı yaşıyoruz. Oranın yeniden açılması için zannedersem sayın valimiz talimat verdi. Orası açılırsa müdahale hızımız da yeniden rahatlayacak. Çünkü bayağı engelliyor.  En az 2-3 dakika, bazen 5 dakika kadar. 8 tane istasyonumuz var. Şehir içinde 2 istasyon var. Vaka nerdeyse en yakındaki birim müdahale ediyor. Türkiye genelinde en önde olan illerden birisiyiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim