Gazetemizin 1 Mart tarihli sayısında haber konusu yaptığımız “Engellilerin Yolunda Engel Var” başlıklı haberimiz karşılık buldu. Yalova Belediyesi kaldırımların engellilere uyumlu hale getirmeye çalışırken, Cumhuriyet Caddesi üzerinde görme engellilerin yolu üzerinde bulunan elektrik trafosu tepki görmüştü.

Durumun yanlışlığını fark ederek harekete geçen UEDAŞ, Cumhuriyet Caddesi’nde kaldırımdaki kabartmalı bölümde yer alan  elektrik trafo kabinlerini ileriye kaydırarak yanlışlığı düzeltti.

Vatandaşların tepkisi üzerine harekete geçen UEDAŞ, kaldırım üzerinde yer alan üç adet elektrik trafo kabininin yerini değiştirdi.

Kaldırımdaki engeller, gazetemizin haberinde, ‘Yalova’da kaldırımların görme engelliler için yapılan kabartmalı bölümü ve engelli rampasıyla engelli vatandaşların tek başına dışarıya çıkmalarındaki en önemli engel ortadan kaldırılırken, kaldırımlardaki kabartmalı bölümün üzerinde bulunan elektrik trafo kabinleri ‘bu da neyin nesi’ dedirtiyor. Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaldırımda görme engellilerin yolunda bulunan kabinlere tepki gösteren vatandaşlar; “Engelliler için yapılan düzenlemeler iyi güzel de, bu engeli nasıl aşacak görme engelliler. Yetkililerin bu durumu bir an önce fark edip gerekli çalışmanın yapılması gerekiyor’ dediler “ ifadeleriyle yer bulmuştu.
Editör: TE Bilişim