Türkiye Sakatlar Derneği ve YOSK Kulüp Başkanı Alpaslan Erkoç, onursal başkanları Figen Abbasigil ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında ‘Engelsiz Ramazan’ adını verdikleri projenin tanıtımını yaptı.

Ramazan ayında yapılan erzak yardımlarına Engelsiz Ramazan Projesi ile devam edilecek. Yalova’daki 100 esnafın verdiği 150 TL ile tespit edilen mağdur aileye hem erzak yardımı yapılacak, hem de ailenin sorunları yerinde incelenecek..

Bu yıl başlatılan Engelsiz Ramazan Projesi kapsamında 100’e yakın Yalovalı işadamı ile görüşerek 150 TL aldıklarını belirten Erkoç, “Başlatmış olduğumuz Engelsiz Ramazan Projesi ile model bir çalışma yürütmek düşüncesindeyiz. Dileyen herkes projeye destek verebilir” dedi.

Engelsiz Ramazan Projesi hakkında bilgilendirmede bulunan Alpaslan Erkoç, şu şekilde bilgi verdi: “Kentteki 100’e yakın işadamı ve esnafımızdan 150 TL alarak Ramazan boyunca her gün bir aileye erzak yardımında bulunacağız. 30 gün boyunca 30 engelli aileye erzak yardımı yapılan evde de iftar açacağız. Bizzat kendimiz, yardım yapan kişi, vekillerimiz ve siyasilerimizle engelli ailenin evine giderek lokanta esnafının sağlayacağı iftar yemeği ile iftarımızı hep birlikte açacağız. Ailenin sorunlarını böylece yerinde tespit etme imkanı da bulmuş olacağız.”

Daha önceden tespit edilmiş evde bakım almayan mağdur durumdaki engelli ailelere yapılancak yardımlarım kalıcı olmasını dilediğini söyleyen Figen Abbasigil ise “Engelsiz Ramazan Projesi ve buna benzer projeler ramazan ayı ile sınırlı kalmamalı diye düşünüyorum. Bu tür çalışmalarla gerçek mağdurlara el uzatabiliriz. Ancak bu tür çalışmaları devamlı hale getirebilirsek sağlıklı olacak. Bu sayede belli bir duyarlı kesim oluşmuş olur. Engellilerin bizzat evlerine gidecek olmamız da sorunları yerinde tespit edebileceğimiz anlamına gelir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim