Yalova Üniversitesi’nin TİGEM kampusu, Termal’deki rehabilitasyon merkezinin üniversiteye geçişi ve Altınova Tersaneciler Birliği tarafından yapılması planlanan Mühendislik Fakültesi binasıyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu, kampuste bina çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

“Kampuste yapabildiğimiz kadarını biz yapacağız”

Rektör Eruslu, “Geçici rektörlük binası tamamlanmış durumda, taşınma tamamlanacak Sonrasında B blok inşaatına başlanacak, Eylül’de o bitecek. Haziran’da Hukuk Fakültesi binasına başlanacak, o da 1,5 sene sonra bitecek. Kampusun tüm inşaatının nasıl yapılacağı belli. TOKİ ile anlaşma yapıldı ancak bizim arkadaşlar kendileri takip etmek istiyor.  Ama değiştirilebilir bu. Zaten TOKİ de bizim paradan harcayarak yapıyor, %20’sini kesiyor. Dolayısıyla biz yapabildiğimiz kadarını yapacağız. Ama yetkiyi aldık şu anda tamamen TOKİ ile anlaşma yapıldı. Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, hepsiyle prosedürler bitti. Ancak bizim arkadaşlar bu işte daha tecrübeli. Rafet Bozdoğan, Hüseyin Yıldırım, Recep Hayri Eren, şimdi onlar yoğun bir şekilde takip ediyor” dedi.

“Termal’de işler %95 tamam”

Termal’le ilgili son durum hakkında bilgi veren Rektör Eruslu, “Termal’deki rehabilitasyon merkezi binası Kızılay’dan Sağlık Bakanlığı’na, ondan da Orman Bakanlığı’na geçti, oradan da bize geçmesi için bakanlık oranın bizden maliyet ekonomisini istiyor. Onu verdiğimiz anda bize devredecekler. %95 bu iş bitti, bu yıl olur. Sonraki için de orası için 4,5 milyon liralık bir maliyet gerekiyor. Onunla ilgili de biz Yalova Üniversitesi Yaptırma, Yaşatma Derneği ile bir toplantı yaptık. Onlar da bir kampanya başlatıp, parayı toplayıp hemen işe başlayacağız. Rektörlük binası için de Aksa ile görüşüldü. Onlar binayla ilgili işlemlerini yaptı. Devam ediyor ama biraz yavaş gidiyor. Onun için de derneğe rica ettik, Aksa’ya baskı yapması ve işlemleri hızlandırması için” dedi. 

“Tersaneciler binayı yapmayı sürekli erteliyor”

Eruslu, “Bilim Teknoloji Bakan Yardımcımız Davut Kavranoğlu, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan, gemicilerin yapmak zorunda oldukları Mühendislik Fakültesi’ni yapamayacakları için, toplantı istedik, kabul etti. Şimdi yeni seçilen başkana gidip onu takip edeceğiz. Yapamayacakları için tersaneciler, sürekli tehir ediyorlar. Biz de zamanla yarıştığımız için, onlarla da başka bina yaptıracağız. Biz vazgeçmedik onlardan. Ama acilen Mühendislik binasına ihtiyacımız var. Bakan Yardımcımıza ifade ettik, o da Hisarcıklıoğlu’ndan rica etti, o da onu kıramadı kabul etti. Ve buradaki yeni seçilen başkanla gidip  görüşüp, Hisarcıklıoğlu’nun bu taahhüdünün yerine getirilmesi için ne işlemler yapılması gerekiyorsa bunları takip edeceğiz. YTSO’da yeni seçilen Tahsin Becan’ı tanımıyorum. Celal beyi çok iyi tanıyorum. Celal Özel başarılı bir başkandı. İnşallah yeni başkan da Celal beyin devam ettirir başkanlığı. Tanışmıyoruz ama tanışacağız. Biz her zaman için kazanandan yanayız” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim