Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, düzenlediği basın toplantısında hafta sonunda 13’sü düzenlenecek Altın Çınar Festivali ile ilgili bilgi verdi. Başkan Kurt, festivalin ilçe ve Yalova’nın tanıtımı açısından oldukça önemli olduğunu söyledi.
Liman Restoran’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Yalova’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 13. Altın Çınar Festivali hakkında bilgi verdi. Altın Çınar Festivali’nin geçmişi eskiye dayanan ve Kültür Bakanlığı listesinde yer alan bir festival olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, “Yalova’nın ilçelerinde bu kapsamda ve bu büyüklükte bir festival daha bildiğim kadarıyla yok. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli nedenlerle yapılamamıştı. Ben göreve geldikten sonra ilk sene Gazze olayları nedeniyle, ikinci sene de yaşanan terör olaylarında kayıp verdiğimiz şehitlerimiz anısına festivalimizi iptal etmiştik. Geçtiğimiz sene de 12.’sini yaptık ancak bu kez de 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Bu nedenle programı kaldırdık. İnşallah bu sene dolu dolu bir festival yaşatacağız” dedi.
Festival Programı
21- 22 ve 23 Temmuz tarihlerinde düzenlecek festivalin sadece konserlerden ibaret olmadığını aktaran Avni Kurt, program hakkında şunları söyledi, "İlk gün 18.30’da yapılacak kortejle festivalimize start vereceğiz. YAFEM festivaline katılan misafir ekipler ve maskot bandosuyla bir kortej oluşturacağız. Kıbrıs’lı genç kardeşimiz ve son dönemin en popüler isimlerinden Buray ilk gece sahne alacak. İkinci gece ise eski milletvekili ve sanatçı Faruk Demir ile Gökçe konser verecek. Festivalimizin son gecesinde ise yine Çınarcık’ta yaşayan Mehmet Çevik kardeşimizle Türk müziğinin klasik müzik gruplarından olan Yeni Türkü bizlerle olacak. Bunun yanı sıra 3 tane yazarımıza imza günü düzenliyoruz. Bu yazarlarımız Çınarcık’la bağlantısı olan isimler. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ömür Kurt, Şenköylü araştırmacı yazar Muhsin Sevencan ve aynı zamanda benim Türkçe öğretmenim olan çocuk kitapları yazarı Mehmet Güler kitaplarını imzalayacak. Yine iki gün sürecek bir fotoğraf sergisini de beğeniye sunacağız”
Çınarcık için Önemli
Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, festivalin ilçe açısından oldukça önemli olduğuna da dikkat çekerek “Çınarcık, ekonomisi tamamen turizme dayalı bir ilçe. Bu yüzden bu tarz etkinlikler ve oluşan yoğunluk esnafımız için de son derece önemli. ‘Terk edilen değil, tercih edilen Çınarcık’ sloganıyla da 80’lerin Çınarcık’ını yeniden hayata geçirmek istiyoruz. Bu yaz ortaya çıkan durum da bunu yavaş yavaş başardığımızı kanıtlıyor. Hafta sonu için de ciddi bir yoğunluk olacağını da şimdiden söyleyebiliriz. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda çok ciddi bir yoğunluk oluşmuştu. Hatta pek çok kişinin parklarda sabahladığını görmüştük. Ümit ediyorum bu etkinlik ve oluşacak yoğunluk halkımızın ve esnafımızın yüzünü güldürür” dedi.
Belediye Bütçesi Kullanılmıyor
Başkan Kurt, festival için belediye bütçesinden tek bir kuruşun çıkmadığını da sözlerine ekleyerek “Festivali tamamen sponsor firmalarımızla yapıyoruz. Belediyemizin kasasından bir kuruş bile harcamıyoruz. En büyük partnerlerimizden bir tanesi İDO. Şu anda tüm feribotlarında bu festivalin tanıtımları dönüyor. Sponsorlarımıza ve bize güvenen tüm kuruluşlara da ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Avni Kurt, festivalin onur ödülünü de Türk sinemasında ve müziğinde çok önemli başarılara imza atmış, yaşamını Çınarcık’ta sürdüren Yıldız Tezcan’a vereceklerini açıkladı.

Editör: TE Bilişim