MAG-DER üyeleri Paşakent Mahallesi’nde orman içindeki çöpleri, özellikle de kendi başlarına dahi yangın çıkartabilecek cam atıkları toplayarak tertemiz ve oturabilecek bir alanı Paşakent Mahallesi’ni sakinlerine bıraktı. Yalova MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Paşakent Mahallesi Muhtarımız Emel Esenkale, Paşakent Mag toplantısında ‘Haydi Yapalım Türkiye’yi temizleyelim’ ile ilgili bilgi verdi.

Bunu duyar duymaz Yalova’da da gerçekleştirme kararı aldık Yalova MAG-DER olarak “Proje için Paşakent Mahallemizi seçtik. Orman alan içerisinde yangına neden olabilecek cam, şişe, poşet, plastik şişeler ne varsa temizledik. Ortaya gerçekten çok temiz ve güzel bir tablo çıktı” dedi. Karaçam, Yalovalılardan doğada yapılan piknik ve yürüyüşlerde pet su şişelerini, cam şişeleri, poşetleri doğaya atmamalarını rica ettiklerini dile getirdi.

Karaçam, “Bulunduğumuz yeri kirletmeyelim. Doğal çevrenin güzelliklerini korumak hepimizin görevidir. Bu konuda girişilen çalışma ve çabalara katılalım. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, bulunduğumuz yerin temiz olmasını istiyorsak çevre kirlenmesine engel olalım. Sağlımıza uygun bir çevrede yaşamak için doğal çevremizi koruyalım. Çevre kirliliği Sonuçları da bir afet’tir. Bundan sora da MAG’lar olarak bu konudaki duyarlılığımızı devam ettireceğiz” dedi.
Editör: TE Bilişim