Olcay, hayvanların korunması hakkındaki açıklamasında, “Hayvanlar doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yere sahip olup, doğanın ayrılmaz parçalarıdır. Huzurlu ve sağlıklı bir yaşamanın onlar içinde temel bir hak olduğu bilinmelidir. Bütün hayvanlar hür doğarlar ve türüne has hayat şartları içinde yaşama hakkına sahiptirler. İnsanoğluna sağladığı yararları ile beraber düşünülünce, İnsanoğlunun bilinçsizce müdahaleleri ve hatalı davranışları sonucu bazı hayvanların soylarının neslinin yok olmaya yüz tuttuğu görülmektedir. Bu durum hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınması gerekliliğine neden olmuştur.

Ülkemizdeki ilgili kanuni düzenlemeler ve bu konudaki çalışmalarla, hayvan haklarının korunması konusunda önemli bir yol kat edilmiştir. Bakanlığımız tarafından çıkarılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu ile Türkiye’de hayvan hakları konusundaki ilk kanuni düzenleme hayata geçirilmiştir. Amacımız; hayvanların yaşam ortamlarını iyileştirmek, hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini 
ve yaşama haklarının güvence altına alınmasını sağlamaktır. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle, hayvanların korunması konusunda her kesimden en yüksek hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Hayvanları koruyalım, onları sevelim ve onlara yardımcı olalım” dedi.
Editör: TE Bilişim