Ekim ayından itibaren ilçe ve köylerden gelen toplu taşıma araçları Şehit Ömer Faydalı Caddesi’ni yerine yeni yapılmakta olan Geçici Çevre Yolu’nu kullanacak.

Şehir içi trafiği hafifletecek proje hakkında Belediye Meclis üyelerine bilgiler veren Ulaşım Müdürü Mehmet Nuray Tozlu, Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere ticari araçların Şehit Ömer Faydalı Caddesi yerine Geçici Çevre Yolu’nu kullanma mecburiyeti getirilmesini önerdi.

Öneriyi tartışan Meclis üyeleri geçici yolun tüm ticari araçların yükünü kaldıramayacağı gibi başta Kadıköy olmak üzere çevre belediyelerin kendi sınırlarında kalan bölümünden ticari araçların geçmesine izin vermeyebileceklerine dikkat çektiler.

Bunun üzerine Başkan Yakup Koçal, uygulamanın öncelikle ilçe ve köylerden gelen toplu taşıma araçlarının kent içine girmelerinin önüne geçilmesinin hedeflendiğine dikkat çekerek, “Karar Ekim ayından itibaren toplu taşıma araçlarına uygulansın. Diğer ticari araçlar içinde Ulaşım Müdürlüğü ihtiyaca göre bir takvim veya sınırlama belirlesin” önerisinde bulundu.

İmar Komisyonu’nda incelenen talepleri de karara bağlayan Meclis, komisyonun son incelemesini yapması için Yalova Belediyesi Toplu Taşıma Araçları Çalışma ve Hizmet Yönetmeliği’nin görüşülmesini bugüne erteledi.

Editör: TE Bilişim