Yalova Üniversites Rektörü Prof.Dr. Niyazi Eruslu'nun da yer aldığı eğitimde Proje hakkında bilgi veren Y.Mimar Sevcan Dönmez ise, “Koç Holding’in projelerinden biri olan “Ülkem İçin” projesi 6 yıl önce, Koç Topluluğunun 80. Kuruluş yıldönümünde başladı. Bu proje çerçevesinde, her yıl, 81 ilimizdeki Koç Bayileri olarak Ülkemiz için ne yapabiliriz diye düşünüyor, bulunduğumuz ilin bir sorununu tespit edip çözümüne yönelik proje geliştiriyoruz. Böylelikle ülkemizin sorunlarına karşı, hem katılımcı hem de sahiplenici bir yol izlerken, sosyal kalkınmaya da destek veriyoruz. 'Engelliliğe Doğru Yaklaşım' eğitimini tüm illerimizde yaymak üzere çalışıyoruz. Böylece bu konuda doğru bir yaklaşım ve toplumsal bilincin yayılmasını hedefliyoruz. Ayrıca Koç Topluluğu olarak bu konuyu bütünsel bir bakış açısıyla ele alıyor ve faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda işyerlerimizin fiziki şartlarını iyileştirerek engelliler için erişilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz.Dileğimiz, son derece önemli olan bu konuda desteğin bizimle sınırlı kalmaması, bu bilincin ülkemiz geneline yayılmasıdır” dedi.

Eğitimlerde Kronik hastası olan Doğuş Üniversitesi Psıkolojı Bölümü Mezunu Ceren Kutay hem kendi hastalığı ile ilgili hemde fiziksel engellilik konusunda bilgi verirken, Boğaziçi Üniversitesi Halkla İlişkiler Mezunu görme engelli olan Adem Vural kendi yaşadığı zorlukları, işitme engelliliği konusunda ise Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Mezunu Nur Karaalp bilgiler aktardı.

Yaşamdan örnekler vererek engellilik konusunu tüm detayları ile anlatan eğitmenler, engelliye doğru yaklaşımda nelerin önemli olduğunu vurgulayarak toplumsal bilincin önemli olduğunu dile getirdiler.

Eğitim sonunda Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ali Rıza Abay, eğitmenlere ve konuşmacılara plaket vererek bu anı ölümsüzleştirdi.

Editör: TE Bilişim