Projeye emeği geçenleri tebrik eden Vali Civelek, “Yalova Valiliği olarak Hobim İşim Olsun projesine gerek duyulduğu takdirde destek olmayı sürdüreceğiz. Bu çalışma kadın girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağladı. Dileğim kadınlarımızın bu işi geliştirerek kendi işyerlerini açabilmeleridir” diye konuştu.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Yalova Girişimci Kadınlar Derneği tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Yalova Valiliği ile Belediye Başkanlığının da destek verdiği Hobim İşim Olsun Projesi’nin ikinci ayağı olan Eğitici Eğitimi Kursu sertifika töreni ve süs sabunu sergi açılışı Vali Esengül Civelek’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Yalova Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen Hobim İşim Olsun süs sabunu kursiyerlerinin gerçekleştirmiş oldukları çalışmalardan oluşan sergi açılışı, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Belediye Başkanı Yakup Koçal tarafından gerçekleştirildi. Ardından yapılan Hobim İşim Olsun Eğitici Eğitimi sertifika töreniyle kursa katılarak süs sabunu eğitmeni olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Edirne Halk Eğitim Merkezi’nden gelen eğitmen tarafından on gün süreyle Karanfil Evi’nde eğitim alan kursiyerler bundan sonra açılacak olan süs sabunu yapımı kurslarında eğitmen olarak görev alacaklar.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Rezzan Dikici, MARKA teknik desteğiyle gerçekleştirilen Hobim İşim Olsun süs sabunu yapımı projesinin, ev kadınlarının işe gitmeden el becerisiyle evden aile bütçesine katkı sağlamayı amaçladığını dile getirdi.

Ardından söz alan YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser, Hobim İşim Olsun eğitici eğitimi projesiyle bundan sonra süs sabunuyla ilgili ev kadınlarından gelen talep doğrultusunda Karanfil Evleri ve Halk Eğitim Merkezi’nde kurslar açılabileceğini söyledi. Uzuneser, bu projeyle amaçlarının kadınların vakit geçirmeleri ve hobi edinmeleri olmadığını, bu işi sektör haline getirip markalaşma hedefinde olduklarını dile getirdi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da bu projeye başından beri inandığını ve belediye olarak destek olmayı sürdürdüklerinin altını çizerek, “Bu projeyi adım adım ilerletirken, hayallerimizi de büyütmeliyiz, gerçekleşebilir hayallerle bu işi büyütmeliyiz. Ramazan Şehri’ndeki tahsis ettiğimiz dükkanda süs sabunu satışları bir ay boyunca beklenenin üzerinde ilgi gördü, bundan sonra hayalleri ve hedefleri büyük tutmak gerekiyor” diye konuştu.

Sertifika töreninin ardından süs sabunuyla ilgili yapılan çalışmaları inceleyen ve kurs eğitmeninden bilgi alan Yalova Valisi Esengül Civelek, yaptıkları çalışmalardan dolayı kursiyerleri tebrik etti.

Editör: TE Bilişim