Alanlarında uzman eğitimcilerden başta kültür ve ahlâk olmak üzere yüzme,  futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç, ingilizce, bilgisayar, dallarında eğitim alan, iletişim çağındaki gelişmeleri takip edebilen, etkinlikler süresince her hafta Çarşamba günleri  değişik piknik alanlarında doğayla iç içe olmanın, türlü eğitici oyunlar oynamanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler yaz tatillerinin bir bölümünü spor yaparak, eğlenerek, öğrenerek geçirmenin mutluluğunu etkinlikler süresince yaşadılar.

Yalova Koleji bahçesinde gerçekleştirilen  penaltı atma, karpuz yeme, çuval, yoğurt yeme, yumurta taşıma, basket atma yarışmalarında  öğrenciler, velileriyle birlikte oynama ve eğlenme fırsatı buldular. Yarışmalarda başarılı olan öğrencilere ödül olarak kantinden alışveriş çeki kazandılar. Kapanış programında Yaz Okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları kısa sahne oyunları da zevkle izlendi ve büyük beğeni topladı.

Büyük bir katılımın gözlendiği kapanış programında öğrenci velileri Yaz Okulu’ndaki faaliyetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Programın sonunda Yaz Okulu boyunca düzenlenen yüzme, futbol, basketbol, masa tenisi, satranç yarışmalarında birinci olan öğrencilere ödülleri ve Yaz Okulu Bitirme Belgeleri öğretmenlerince verildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Yalova Koleji kurucusu Ali ÇANKAYA şunları söyledi:  Bu yıl on beşincisini gerçekleştirdiğimiz Yaz Okuluna gösterdiğiniz büyük ilgiden dolayı bütün öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim. Çok güzel ve başarılı bir yaz okulu dönemini tamamlamış olmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Yaz Okulu boyunca öğrencilerimize eğlenerek öğrenmenin heyecanını yaşattık. Bu güzel etkinlikte emeği geçen bütün öğretmen arkadaşlarımı ve personelimizi yürekten kutluyorum. Her geçen yıl daha da güzelleşen bir yaz okulu amaçlıyor ve önümüzdeki yılki yaz okulunun bu yılkinden daha da güzel geçeceği inancıyla öğrencilerimizi yalnız bırakmadığınız için siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum.

Özel Yalova İlköğretim Okulu Müdürü Muharrem AYTAÇ’ın yaz okuluyla ilgili görüşleri ise şöyle: Ana sınıfından başlayarak 8. sınıf öğrencilerine kadar yaz etkinliklerine katılan öğrencilerimiz, tatillerinin yaz okulumuzdaki bölümünü en iyi şekilde değerlendirdiler. Çocuklarımız, istedikleri türlü spor alanlarının yanı sıra kültür ve ahlâk derslerimizle kişilik ve değerler eğitimleri alarak da olumlu davranışlar kazandılar. Bu yıl, Ramazan ayı dolayısıyla, 5 haftalık bir yaz okulu etkinliği düzenledik. Gelecek yıl bu çalışmalarımızı daha da zenginleştirerek sürdüreceğiz.

18 Haziran günü başlayan ve 5 hafta süren Yalova Koleji Yaz Okulu etkinlikleri değişik alanlarda yapılan yarışmaların, eğlence programının ardından velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin katıldığı, tadı damaklarda kalan bir etli pilav ziyafetiyle son buldu.

 

 

Editör: TE Bilişim