Platform bileşenleri ise Yalova Barosu Çevre Komisyonu, TEMA , MAG-Der, Nenehatun Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Eğitim Sen, Paşakent Taşocaklarına Hayır Girişimi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Ekoloji Kolektifi, Tüm Emekliler Sen, Anadolu Eğitim Sen, Greenpeace Yerel Grubu, DOHAYKO, Yalova Elele Platformu, Güneyköy Platformu’ndan oluştu.

Yürüyen Köşk’te basın açıklaması yapıldı

Platformun ilk dönem sözcüsü olarak seçilen Av. Safiye Yüksel, basın açıklamasında, “Bizler, Yalova’nın çevre sorunlarına duyarlı sivil toplum kuruluşları olarak ilimizde yaşanan çevre sorunlarını gündeme taşımak , sorunların çözümünde birlikte mücadele etmek için Yalova Platformu ' nu kurduğumuzu deklare ediyoruz. Platform , Yalova'da doğal dokuyu kirletici, ekolojik dengeyi bozucu , halkın sağlığını tehdit edici her türlü yatırım ve faaliyete karşı olan Yalova' nın doğal varlıklarının korunmasını ,yaşanabilir bir kent olarak varolmasını savunan sendikalar , meslek odaları ,vakıf,dernekler ve yerel çevre girişimlerinin bir araya gelmelerinden oluşmaktadır. Amacımız Yalova'da kömür yakıtlı termik santral , kimyasal depolama, taşocakları,baraj havzası,Tigem ve benzeri konularda bir arada hareket etmiş olan sivil toplum gücünün ortak eylemliliğini daha etkin ve sürekli kılmaktır” dedi.

Dönem sözcüsü Av. Safiye Yüksel oldu

Platformun dayanışmayı geliştirmek , kamuoyunu çevresel risklere karşı uyarmak , sağlıklı ve dengeli çevrede yaşama hakkımızı savunmak amacımız doğrultusunda hukuki mücadele vermek için kurulduğunu kaydeden Yüksel, “Gerektiğinde sokaklarda sesimizi duyurmak için barışçıl eylemler yapmak , kamu kurumları ile sivil toplum arasında iletişimi sağlamak , katılımcılık ilkesinin hayata geçirilmesini sağlamak için faaliyetler düzenlemek platformumuzun sorumlulukları arasındadır” dedi.

“Yalova, Dilovası olmayacak”

Platform bileşenleri olan platform mutabakat metnini imzalamış sivil toplum örgütleri , platformda birer üye ile temsil edilecek. 7 üyeden meydana gelen yürütme kurulunun ortak kararı ile 6 ay süre ile Yalova Platformu dönem sözcülüğüne Yalova Barosu Çevre Komisyonu başkanı Safiye Yüksel seçildi. Yüksel, “Çevreye duyarlı , tutarlı ve kararlı her sivil toplum örgütünü de bir temsilci vererek Yalova Platformuna katılmaya davet çağrısını burada sizlerin aracılığı ile yapıyoruz. Körfez Köprüsü bağlantılı Gebze-İzmir otoyolu yapımı,sanayi tesislerinin İstanbul dışına çıkarılması süreciyle birlikte Yalovamızın çok daha fazla çevresel riske maruz bırakılmak istendiğinin farkındayız. Yaşam alanımızı, kentimizi savunacağız. Yalova, İstanbul' un çöplüğü olmayacak ! Yalova bir Dilovası olmayacak! Sağlıklı, yaşanabilir bir dünya ve Yalovamız için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim