1986 Çınarcık doğumlu Coşgun, 2 dönemdir muhtarlığını yapmakta olduğu mahallesinde mahallesinin vatandaş portföyünün yerli ve ağırlıklı olarak yazlıkçı kesimden oluştuğunu ifade etti. Mahalle nüfusunun odunculukla gelirini sağladıklarını belirten Coşgun, mahallesinde yabancı asıllı vatandaş sayısının diğer mahallelere nazaran çok daha az olduğunu dile getirdi. Mahallesinin en önemli sorununun ulaşım olduğunu ve şehir içi minibüs hattı kuramadıklarından dolayı vatandaşların bu anlamda sıkıntı yaşadıklarını belirterek bu duruma çözüm aradıklarını söyleyen Coşgun, su konusunda sorun yaşamadıklarını ve mahallesinde yaşayan vatandaşlarla mesaj yoluyla iletişim sağladıklarını aktardı.

Armutlu Bayır Mahalle Muhtarı Musa Göç, “Bitmeyen Tünelimiz Var” Armutlu Bayır Mahalle Muhtarı Musa Göç, “Bitmeyen Tünelimiz Var”

Mahallesindeki çocukların okul nedeniyle sorun yaşamadıklarını fakat her ne kadar mahallelerindeki okul yeterli olsa da ailelerin çocuklarını Çınarcık’ta yer alan bazı okullara gönderdiklerini belirten Coşgun, Hasanbaba Mahallesi’ne özellikle de türbenin olduğu bölgeye turist çekmek istediklerini ifade etti.

Mahallelerinde kentsel dönüşüm gerektiren bir bölge olduğunu ama o bölgeyi boşalttıklarını aktaran Coşgun, mahallesinde güvenlik sorunu yaşamadıklarını ve bu durumdan memnun olduğunu dile getirerek, geçmişte her binaya kamera sistemi kurulabilecek bir proje üzerinde çalıştıklarını fakat bu projenin hayata geçemediğini ifade etti.

Muhtarlığını yapmakta olduğu Hasanbaba Mahallesi’nin daha çok emekli kesim tarafından tercih edilerek bu kesimden vatandaşların göç ettiği bir yer olduğunu dile getiren Muhtar Coşgun, mahallesinde yaşayan vatandaşların yardımseverlik ve misafirperverliklerinden de övgüyle bahsetti.

Mahalle yerlilerinin okul, iş ve askerlik sebebi haricinde yer değişikliğine gitmediklerini ve mahalle sakinlerinin yaşadıkları yerden memnun olduğunu aktaran Coşgun, mahallesinde Darülharpçı aileler ya da dini sebeplerden dolayı çocuklarını okula götürmeyen kimsenin olmadığını da sözlerine ekledi.

Mahallesindeki vatandaşlara yardım etmeyi çok sevdiğini ve vatandaşları tur gezileriyle Adalar gibi bölgelere de gezi amaçlı gönderdiklerini ifade eden Coşgun, yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde yeniden aday olmak istediğini ve son bir kez daha muhtarlık yaparak hedefini tamamlamayı hayal ettiğini belirtti.

Muhtarı mahallenin her şeyi olarak gördüğünü belirten Coşgun, muhtarlığın insanlar arasında bir aracı ya da köprü görevi üstlendiğini düşündüğünü ve muhtarlık yapmayı çok sevdiğini, yaptığı işten büyük keyif aldığını ifade ederek ve yaptığı işten büyük tecrübeler kazandığını da sözlerine ekleyerek röportajımızı noktaladı.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman: Tuğba Altın

Editör: Rümeysa Şahin