Yalova’da afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında her yıl güncellenen Hastane Afet ve Acil Durum Planları’nın (HAP) 2026 yılı plan değerlendirme ve denetleme çalıştayı gerçekleştirildi.
Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre, 10-12 Şubat 2026 tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya; Denetleme Makamı olarak Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi HAP sorumluları, İnceleme Makamı olarak Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ile Sağlık Hizmetleri Birimi HAP sorumluları ve il genelindeki tüm hastanelerin HAP sekreteryaları katıldı.
Üç gün süren çalıştayda, hastanelerin afet ve acil durumlara yönelik hazırlıkları kapsamlı şekilde ele alındı. Program çerçevesinde hastanelerin il içindeki diğer hastane yapılarını daha yakından tanımaları, hazırlanan planların karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesi ve eksiklerin tespit edilmesi amaçlandı.
Çalıştayın temel hedeflerinden birinin ise olası bir afet durumunda il genelindeki sağlık kapasitesinin koordineli ve etkin biçimde tüm hastanelere aktarılabilmesi olduğu belirtildi. Böylece afet anında sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve organize bir şekilde sürdürülebilmesi için kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi planlandı.




