Başkan Soygüzel; Özveriyle Çalışan Basın Emekçilerimizin Gününü Kutlarım Başkan Soygüzel; Özveriyle Çalışan Basın Emekçilerimizin Gününü Kutlarım

Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Yalova İl Müftülüğünün resmi Facebook hesabından yayınlanan videolu mesajlar ile Yalovalı vatandaşlara seslenmeye devam ediyor. Daha önce Küçük Şeyler Önemli”, “Hayat İhmale Gelmez”, “Allah Var Gam Yok", “Huzur İslam’da”, “Birlikten Kuvvet Doğar” ve “Din Samiimyettir” mesajlarını ileten İl Müftüsü Yılmaztürk, bu kez de İslam’da ailenin önemine dair konuşma yaptı.

“Cennette devam edecek dünyadaki tek müessese ailedir”

Ailenin toplumun temel birimi olduğunu söyleyerek başlayan İl Müftüsü Yılmaztürk, “Yuvadır, sığınaktır ve korunaktır. Ana kucağı ve baba ocağıdır. Koşulsuz, karşılıksız, sevgi ve huzur ortamıdır. Pek çok şeyin öğrenildiği, istikametin çizildiği yerdir. Aile olmak rabbimizin en büyük ikramıdır. Cennette devam edecek dünyadaki tek müessese ailedir. Aile, destek ve ilham kaynağıdır. En büyük, en güçlü ve en son kale ailedir. İhtiyacımız olan bütün güzellikler ailede mevcuttur. Aile merhametin ve mahremiyetin merkezidir. Allah’ın emanetidir ve sahip çıkılıp korunmalıdır. Aile biterse, toplumlar ve milletler biter. Sabır, sorumluluk, sadakat, samimiyet ve sevgi aile bireylerini cennete ulaştırır. Allah’ın emriyle kurduğumuz aile birlikteliğimizi yine onun istikametinde sürdürmeye çalışalım. Her iki cihanda ailemiz, göz aydınlığımız olsun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi