Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'Türkiye Futbol Oynuyor' projesi kapsamında desteklediği, İşitme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki İşitme Engelliler Futbol Millî Takımı bugün Antalya’da organize edilen Avrupa Şampiyonası heyecan dolu geçiyor.

10. Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası’na 20 Mayıs ve 1 Haziran 2024 tarihleri arasında Antalya ev sahipliği yaparken, futbolseverler https://www.youtube.com/@tiesfed kanalı üzerinden maçları takip edebiliyorlar.

Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Polonya, Belçika, Yunanistan, İngiltere, Almanya, İskoçya, Galler, Ukrayna, İtalya, Sırbistan ve Danimarka’nın İşitme Engelliler Futbol Milli Takımları katılacak. Şampiyonada A grubunda Türkiye, Fransa, Polonya, Belçika, B grubunda Yunanistan, İngiltere, Almanya, İskoçya, Galler C grubunda Ukrayna, İtalya, Sırbistan, Danimarka’da şampiyonada boy gösteriyor. 13 ülkenin katıldığı şampiyonada ilk 4’e giren ülkeler Olimpiyat kotası alacaklar.

Yalova Antalya Isitme Engelliler Futbol Milli Takim Sporcular Mac Gol (1)

İsmail Arda ve Muhammet Sahada”

UEFA C Güncelleme ve UEFA Kaleci B Antrenör Eğitimi Başvuruları Açıldı UEFA C Güncelleme ve UEFA Kaleci B Antrenör Eğitimi Başvuruları Açıldı

Organizasyonda Yalovalı futbolcular Zübeyir Nalbant ve Akköyspor’dan Muhammed Yıldız’ın yanı sıra bu sezon ilimizde 1877 Üvezpınar ve Çiftlikköy Belediyespor’da attığı gollerle adından sıkça söz ettiren İsmail Arda Yamaç’ta ter döküyor.

A Grubunda yer alan Türkiye ilk maçında Fransa’ya 2-1 mağlup oldu. İkinci maçında ise Belçika ile karşılaşan Ay-Yıldızlılarımız rakibini 3-1 yenme başarısı gösterdi. Bu karşılaşmada 90 dakika sahada kalan Çiftlikköy’ün yıldızı İsmail Arda harika bir gole imza attı. Akköyspor’un dinamosu Muhammed Yıldız’da 60. Dakikada oyuna dahil olurken performansıyla dikkat çekti. Turnuva öncesinde hastalanan Zübeyir Nalbant ise Fransa ve Belçika maçlarında sahadaki yerini alamazken, Cuma günü oynanacak Polonya maçında forma giymesi bekleniyor.

Editör: Arda Yavuz