31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Mahalli Genel Seçimlerine az bir zaman kala Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Siyasal Partiler belirledikleri Belediye Başkan Adaylığı, İl Belediye Meclis Adaylığı ve İl Genel Meclis Adaylığı listelerinin son halini 20 Şubat Salı günü saat 17:00’de YSK’ya teslim etti. Listelerin teslim edilmesinin ardından 23-24 Şubat tarihleri arasında listelere itirazlar için başvuruda bulunma hakkı bulunuyordu ve bu hakkı da Yalova İYİ Parti İl Başkanlığı kullanma kararını aldı.

İYİ Parti İl Başkanı Osman Kendir, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Yalova Merkez Belediye Meclis 7. Sıra Asil Adayı Kazım Demirtaş ve Kadıköy Belediye Meclisi 1. Sıra Kontenjan Adayı olan Murat Karayavuz’un listelerden çıkarılması için Yalova Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itiraz dilekçesi yolladı.

Yalova Merkez İlçe Seçim Kurulu, İYİ Parti’nin itirazı üzerine, Yüksek Seçim Kurulunun “23.10.2023 tarih 1460 sayılı kararında ‘’Aday olmak isteyen siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyelerinde en geç 01.12.2023 Cuma günü saat 17.00 kadar istifa etmeleri gerektiğine, istifa etmelerine ilişkin esas ve usullerin 2820 sayılı siyasi parti partiler kanunun 40.ıncı maddesi uyarıca belirlenmesine” kararını baz alarak itirazı haklı buldu ve CHP Yalova Merkez Belediye Meclis 7. Sıra Asil Adayı Kazım Demirtaş ve Kadıköy Belediye Meclisi 1. Sıra Kontenjan Adayı olan Murat Karayavuz’un listelerden düşürülme kararını verdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova’daki Arapça Tabelaların Akıbeti Ne Olacak? Yalova’daki Arapça Tabelaların Akıbeti Ne Olacak?

Yalova Ysk Merkez Iyi Parti Chp Liste Aday Itiraz (2)Yalova Ysk Merkez Iyi Parti Chp Liste Aday Itiraz (3)

Editör: Arda Yavuz