Karatekin, ziyaretçilere güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunarak, şehrin termal zenginliklerinden faydalanmalarını önerdi. Karatekin yaptığı açıklamada, "Kadir Gecesi Kuran-ı Kerim'in indirildiği gece olması bakımından Müslümanlar tarafından kutsal adledilen ve ona göre ibadetle geçirilen bir gece. Ben buradan bütün Yalovalıların, bütün İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Havalar da güzel geçti, tam böyle bahar havası içerisinde güzel bir bayramı inşallah hep birlikte keyifle yaşarız" dedi. 

"Otellerin birçoğu fullemiş durumda"

Yalova'nın termal turizm potansiyeline de vurgu yapan Karatekin, şehrin sağlık ve dinlenme alanlarının yanı sıra kültürel zenginliklerinin de ziyaretçiler için cazip bir seçenek olduğunu belirterek, "Yalova üç büyük şehrin tam ortasında bir yer. Dolayısıyla insanlarımız uzun bayram tatillerini,  tatil yerlerine gitmek suretiyle değerlendiriyor. Genellikle de tabii Akdeniz ve Ege'yi ilk olarak aklımıza getiriyor. Ancak Yalova'da çok geçmişten gelen bir tatil bölgesi, aynı zamanda bir yazlıkçı muhiti. Çınarcık, Termal gibi.  Termal, tarihi anlamda da çok değerli bir yer. Termaldeki tesisler de tercih edilen tesisler. Yazlıkçılar dediğimiz gibi denize kıyısı olan yerlerde genellikle okulların tatil olmasıyla bayramlarda gelip ikinci evlerinde güzel bir tatil geçiriyorlar. Dolayısıyla Ege ve Akdeniz'den sonra daha yakın yerlerde tatilini değerlendirmek isteyenler için de Yalova gerçekten bulunmaz bir yer. O bakımdan genellikle tatil başlangıcına yakın tarihlerde dolluklar başlıyor. Ben otellerimizle görüşmelerde bulundum. Şu anda da ciddi bir talep var. Bayram full olacak o şekilde bekleniliyor.  Otellerin birçoğu zaten fullemiş durumda. Onun dışında da inşallah yazı daha verimli geçiririz.  Çünkü geçen sene özellikle Şubat'taki depremden dolayı ve akabinde de seçimlerden dolayı turizm biraz sönük kaldı. Birçok yer için bu böyleydi. Daha doğrusu  turizm tatil deyince tabii keyifli şeyler aklımıza geliyor ama o keyfi zaten yaşayacak psikolojilerde değildik. Çok sayıda vatandaşımızı 50.000'e yakın vatandaşımızı kaybettik. Bu gerçekten hepimizi çok üzdü" ifadelerini kullandı.

22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi! 22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi!

 Peki Ziya Karatekin kimdir?

Bayburt'ta  doğdum. İlkokulu Bayburt’ta, ortaokulu ve liseyi İzmit’te okudum. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1986 yılında bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde "Kemalettin Kamu'nun Şiirleri, Derleme-İnceleme" adlı teziyle Yüksek lisansını tamamladım.1990-2001 Yılları arasında özel sektör ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde faaliyet gösterdi, 2001 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik görevine döndü, çeşitli okullarda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği ve okul idareciliği, 3 yıl Yalova İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevi yaptım. 2015 yılında Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandım, ardından İstanbul  İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi müdürlüğü'ne müze müdürü olarak görevlendirildim. Bir buçuk yıldır da yeniden Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirildim.

Editör: Arda Yavuz