1959 Giresun doğumlu Güvenç, yaklaşık 29 yıldır Karpuzdere Mahallesi Muhtarı olduğunu dile getirdi. Güvenç, mahallesinin vatandaş portföyü ile ilgili, “Burası yazlık bir bölge. Yazlık bölgesi olduğu için yazın gelenlerin öyle bir sıkıntısı yok. Buraya tatile, dinlenmeye, para harcamaya geliyorlar. Onun haricinde, yerleşik olan oturan vatandaşların da %50’den fazlası aşağı yukarı emekli. Onlar da burayı tercih ettikleri için temiz havasından dolayı, biraz daha rahat olduğu için ve sayfiye yeri olduğu için... Diğer vatandaşlar da işte burada inşaattı, binaların sorumluluğuydu Yalova’daki çeşitli yerlerde iş imkanlarıydı, insanlar burada geçimi sağlıyor.” yorumunu yaptı.

Mahallesinin yaz ve kış nüfusu arasındaki farka değinen Karpuzdere Mahallesi Muhtarı Güvenç, bu durumu “2 bine yakın seçmenimiz oldu. Nüfusta 3 binin üzerinde şu an. Yılbaşından bu yana değişti tabi rakamlar. Yazın nüfusumuz mahalle olarak 25-30 bini buluyor.” şeklinde açıkladı.

Mahallesinin ihtiyaç ve taleplerini karşılama konusunda, “Su problemimiz yok. Bundan 5-6 sene önce yaşanmıştı. Bilgileri dışında teknik bir arıza oluşmuş. Onun haricinde su problemimiz yok. Ulaşım problemimiz yok. Yani, o gibi sıkıntılarımız yok. Genel büyük sıkıntılarımız yok. Ulaşım problemimiz de yok. Belediyemizin veyahut özel sektör minibüslerle ulaşımda herhangi bir sıkıntı yok. Çınarcık merkeze de buradan nostaljik trenimiz var. İnsanlar gezi amaçlı kullanıyor. Yani yazın güzel bir şekilde geçiyor burada. Bir sıkıntı yaşamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Mahallesindeki turizmin gelişmesi için yapılacak olanlarla ilgili, “Ben bu konuda muhtar olduğum sürece çok mücadele verdim, hala veriyorum. Burada evet mesken olarak turizm var ama otelcilik gibi, pansiyonculuk gibi üst düzey turizmcilik yok. O da neden yok, altyapısı olmadığı için. Ben bunun çok mücadelesini veriyorum. Mücadele gücümüzün yettiği kadar toplantılarda da dile getiriyorum. Seçilen belediye başkanı arkadaşlarımıza da önerilerde bulunuyorum.” şeklinde konuşan Güvenç mahallesindeki turizmin gelişmesi için otelcilik faaliyetlerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Muhtar Güvenç, mahallesinde yapılan çevre düzenlemeleri ile ilgili, “Burada güzel bir deremiz var. Bizim tarafımızda sağ olsun Numan Başkanımız yaptı. Benim büyük bir sıkıntımdı orası. Muhtar olduğum sürece hep oranın yapılması için uğraştım. Sayın başkanımız da seçildikten sonra bana dedi ki, ‘Muhtarım, en büyük sıkıntın ne?’ dedi. ‘Ne istiyorsun ilk etapta,’ dedi. Ben de dere kenarının yapılmasını söyledim. O kadar kötü bir haldeydi ki. Numan Başkanımızın en güzel işi mahallemdeki dere kenarı yapıldı ve bisiklet yolu yapıldı. Çok güzel oldu şimdi, insanlar yürüyüş yapıyor, bisiklete biniyor. Benim mahallemin en büyük yarasını temizledik. Bu sahili de o şekilde bir plan içinde, yazlık bir beldeye yakışır şekilde bir plan yapılabilir. O zaman buraya oteller de yapılır.” şeklinde konuşarak mahallesinde yapılacak olan düzenlemelerle mahallenin daha gelişmiş bir yere dönüşebileceğinin altını çizdi.

Armutlu Bayır Mahalle Muhtarı Musa Göç, “Bitmeyen Tünelimiz Var” Armutlu Bayır Mahalle Muhtarı Musa Göç, “Bitmeyen Tünelimiz Var”

Muhabir/Göktuğ Doğukan YÜKSEL - Kameraman/Tuğba ALTIN

Editör: Rümeysa Şahin