Kapaklı Köyü Muhtarı Şükrü Tümer, “Kontrolsüz Bir Su Kullanımı Var” Kapaklı Köyü Muhtarı Şükrü Tümer, “Kontrolsüz Bir Su Kullanımı Var”

Köyü hakkında bilgi veren Çalıca Köyü Muhtarı Zülkü Kaya, “Yalova’nın 43 köyünden 6 ya da 7. büyük köylerinden birisiyiz. Türkiye’nin her kesiminden ikamet eden vatandaşlarımız var. Bu zamana kadar etnik bir problem yaşamadık. Resmi nüfusumuz bin 200 civarında. Gayri resmi nüfusumuz 2 binin üzerindedir. 800 haneyiz. Dışarıdan göç alan bir köyüz. Köyümüzün tercih edilme sebebi ise ilçelere yakın olması, temiz bir havaya sahip olmasıdır. Köylümüzün ihtiyaçlarını her yıl sonu Çınarcık Kaymakamlığı'nda toplantılar yapılıyor. Durumu acil olan vatandaşlarımızı ilk sıraya koyarak her türlü ihtiyacı kaymakamlığımız ve İl Özel İdaresi gerekeni yapıyorlar. Ulaşım, güvenlik ve okul açısından bir problemimiz yok” şeklinde konuştu.

“Çınarcık İlçe Devlet Hastanesi köyümüze yapılabilir”

Muhtar Kaya, “Size müjde de verebilirim. Çınarcık'ta yapılacak olan Çınarcık İlçe Devlet Hastanesini, köyümüzde 22 dönümlük bir yer var. İl Sağlık Müdürlüğümüz bir heyet yollayacak önümüzdeki günlerde. Yer tespiti yapacaklar. Köyümüzü de bu hastaneyi kavuşturmanın mutluluğunu, gururunu yaşayacağız” dedi.

“Köyümüzde riskli binalar var”

Köyünde eski yapıların bulunduğunu söyleyen Kaya, “Köyümüzde riskli binalar var. 5-6 binanın yıkılması gerekiyor. 99 depremini yaşadık. Köyümüzün zemini sağlam ama eski binalar var. Her an için depreme hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de ilk kez doğalgazı kullanan köy biziz”

Kaya, “Türkiye’de ilk kez doğalgazı kullanan köy bizim köyümüzdür. Çınarcık ilçesine doğalgaz bağlandığı zaman bize de bağlandı. 17 seneden itibaren doğalgazımız mevcuttur” dedi.

“İçme suyu hattında ve kanalizasyonda sorunumuz var”

Köyünün sıkıntılarını dile getiren Kaya şunları kaydetti: “Altyapı ile ilgili iki tane sorunumuz var. Köyümüzde ki her yerin kanalizasyonu ve içme suyu yenilendi. Köyün merkezindeki 1960 yılından kalma aspez borularla su ihtiyacımız karşılanıyor. Sularımız depolara temiz gelse bile eski borular olduğu için su mikroplu geliyor. Bu sene Özel İdaremiz çok güzel bir proje yaptı. Ödeneğimiz olmadığı için 2024 yılına ertelendi. Köyümüzün merkez içme suyu hattının yenilenmesi ve kanalizasyon sorununun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz.”

MUHABİR: GÖKTUĞ DOĞUKAN YÜKSEL

KAMERAMAN: RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin