Saadet Partisi Yalova İl Başkanlığı parti binasında düzenlediği , aday tanıtım toplantısında il ve ilçe başkan adaylarını tanıtarak, yapacakları projelerden de bahsetti. Yalova merkezde Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz olurken, Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı İsmail Kara ve Armutlu Belediye Başkan Adayı Muhlis Demirelli aday gösterildi.

Diğer adayların ise en kısa sürede açıklanacağını söyleyen Saadet Partisi Yalova Belediye Başkan Adayı Celal Korkmaz, “Değerli kardeşlerim; bugün bir kez daha “Haydi Bismillah!” diyoruz. Besmelemizi çekiyor, Başka bir Yalova mümkün diyerek kollarımızı sıvıyor ve başlıyoruz. Muhterem kardeşlerim; Saadet Partimizin belediye başkanları,olarak bir kibrit çöpünü dahi israf etmeyeceğiz. İsrafın i’ sine dahi tahammülümüz yoktur! Vatandaşın cebinden kuruş kuruş toplanan paraları, milyar milyar savurma dönemine son vereceğiz. Kaynaklarımızı verimli kullanacak, bu konuda çok hassas ve titiz davranacağız. Yolsuzluğa asla müsaade etmeyeceğiz. Milli Görüş belediyeciliğinde Beytülmâl'e hiç kimse elini uzatamaz. Belediyelerimizin kapısından arsız-hırsız giremez! Bizim belediye başkanlarımızın kursağından bir lokma yetim malı geçmez! Belediyenin kaynaklarına ise yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Biz bu anlayışla israf, rüşvet ve yolsuzluk düzenine son vereceğiz! Biz vatandaşın parasını yine vatandaşa harcayacağız. Birilerini belediye kasasından zengin etmeyeceğiz.1 Nisan sabahından itibaren, ihaleler üzerinden birilerinin köşeyi dönme devri bitecek!

İmar planlarında en küçük istismara dahi asla müsaade etmeyeceğiz. Bir yerde rant oluşuyorsa; o ranttan “yandaşlar” değil, sadece ama sadece, orada yaşayan, evi barkı olan insanımız istifade edecektir. İmar planını doğru, düzgün ve dürüst yapabilmek, her babayiğidin harcı değildir. Bunu ancak bizim kadrolarımız başarabilir. Bir avuç müteahhidi zengin etmek için kişiye özel imar düzenlemesi yapmayacağız. Bizim anlayışımızda öncelik insandır. Onların öncelik sıralamasında ise seçim kazanmak için rant, listenin hep en başında yer alıyor. Biz, işte bu zihniyeti değiştirmek için geliyoruz. Milli Görüş belediyeciliği ile birlikte; İktidar partisi belediye başkanı olmaz isen hizmet gelmez anlayışını ortadan kaldıracağız. Belediye kasasından vatandaşa caka satma dönemi bitecek! Partizanlık, yandaşlık ve adam kayırma dönemi bitecek! Koltuklarında sefa süren başkanlar dönemi bitecek! İmar planlarında yapılan haksız uygulamalar son bulacak! Ben ve diğer belediye başkanlarımız her daim halkın içinde, halkla beraber olacak. İmar planlarında, sadece vatandaşın ihtiyaçları gözetilecek. Belediyeler artık gerektiğinde feragat etmesini bilecek, Önceliğimiz her daim ahlak ve adalet olacak. Önceliğimiz insanımız ve Yalova'mız olacak.

Sosyal projelerimizle, altyapı ve ulaşım yatırımlarımızla, insanımıza ve Yalova’mıza rahat bir nefes aldıracağız. Muhterem kardeşlerim özetlersek, biz her daim; -Dürüst ve adil olacağız. Planlı ve programlı çalışacağız. Hesap verebilir olacağız. İşi ehline vereceğiz. Kapımız herkese her zaman açık olacak. -Partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız. -Yolsuzluk ve rüşvete geçit vermeyeceğiz. Arsızı ve hırsızı belediyeden içeri almayacağız. Yalovalı hemşerilerimizin bir kuruşunu dahi seçim kazanmak uğruna sabah kahvaltısı,akşam yemeği,eğlence ve geziler gibi programlara harcamayacağız. Belediyelerimizin kapısına rüşvet alanda verende melundur yazısını asacağız. Biz işte bu ilkelerimiz çerçevesinde belediyeleri yöneteceğiz. Belediye başkanları olarak her birimiz, şehremini olarak bu emaneti teslim alıp, layıkıyla bu görevi yerine getirdikten sonra zamanı gelince vicdanları rahat olarak bayrağı bir sonraki başkana devredeceğiz. Kıymetli kardeşlerim, biz Saadet Partisi olarak; planlı, öngörülebilir, şeffaf ve etkin belediyecilik için geliyoruz. Teknolojiyle bütünleşmiş inovatif bir belediyeciliği hayata geçireceğiz. Yalova’mızı yap-boz anlayışından kurtararak, alt-yapı meselesini kökten çözeceğiz. Rantsal değil hak temelli bir kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Afetlere karşı dirençli kentler inşa edeceğiz. Riskli ve yaşlı binalarımızı acilen kentsel dönüşüme alacağız Yalova'mızın çıkarlarını esas alacağız. Trafik sorununu ortadan kaldıracağız.  Sosyal eşitsizlikleri ortadan kaldıracak ve herkes için adil, kapsayıcı ve onurlu bir yaşamı esas alacağız. Yerelden kalkınmayı sağlamak için yerelin tüm imkanlarını seferber edeceğiz. Allah'ın emaneti tabiatın kıymetini bilecek, her canlının hakkını koruyacağız. Kültürel ve manevi mirasımızı koruyacak, emaneti geleceğe taşıyacağız. Kültür-sanat destekleriyle kültürel hayatı zenginleştireceğiz. Herkes için erişilebilir ve kapsayıcı spor ve rekreasyon imkanları oluşturarak, Yalova’mızın yaşam kalitesini yükselteceğiz. Her sahada en aktif çalışmayı biz yapacağız. Her kapıya gideceğiz, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm Yalova'lı hemşerilerimizi kucaklayacağız. İnşallah 1 Nisan sabahı yeni bir güne, yeni bir döneme, yeni bir Yalova 'ya uyanacağız. Zira Yalova'mızın hak ettiği yaşam bu değil, daha iyi bir yaşam herkesin hakkıdır. Milli Görüş belediyeciliği ile “Başka bir Yalova mümkün”dür! Biz bunu ispat edeceğiz. Haydi Bismillah! Daha iyi yaşam senin hakkındır! Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” ifadelerine yer verdi.

“İhtiyacı olan vatandaşlarımıza en az 10 bin TL maaş vereceğim”

Seçimi kazanmaları dahilinde hayata geçirecekleri projelerden de bahseden Korkmaz, “Birinci projem israfı engellemek. Yolsuzluğu ortadan kaldırmak. Kişilere özel, belediyenin rant kapısını kapatmak. Buradan sağlayacağım gelirle Yalova’da ki geçinme sıkıntısı çeken bütün vatandaşlarımızı maaşa bağlayacağım. Mahalle muhtarlarımla beraber bir araya geleceğiz. Onların vereceği listeye göre  en az 10 bin Tl olmak üzere bütün yoksul vatandaşlarımızın tespitinden sonra bunun parasını cebimden vermeyeceğim. Bunu belediye başkanları bilir. Bu para belediyenin parası, sizin paranız. Eğlenceye,yemeklere,gezilere,lüks hayata, şana,şöhrete harcamayacağım, paraları biriktireceğim. Oradan aldığım parayı vatandaşıma geri vereceğim. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza en az 10 bin TL maaş vereceğim. Yeter mi yetmez. Su bedava olacak. Halk ekmekten çıkardığımız ekmeklerle de o hanelere şahıs başına günde bir ekmek verilecek. Yalova’nın ikinci bir kent meydanına ihtiyacı var. O alanı ranta kurban etmemek ve Yalova Stadı’nın olduğu alanı ikinci bir kent meydanı yapmak  arzusundayım. İmar planıyla, mimari bir çalışmayla, caddeye mağazacılığıyla,trafiğe kapalı, piknik yapabilecek,  iki katlı ve altında dört girişli bir otopark olmak şartıyla önemli bir kent meydanına kavuşturmak istiyorum. Yalova’nın acilen uluslararası bir düzeyde profosyonel maçların oynanabileceği yeni stada ihtiyacı var. Trafik sorununu mutlaka ortadan kaldırmamız lazım. Çiftlikköy’den başlayarak, Termal’e varana kadar hafif raylı bir sistemle bu trafik sorununu çözebiliriz. Bütün projelerim sosyal amaçlı olacak. Her mahallemize hizmet evleri kuracağız.  Mahallemizin sakinleri belediyeye gidip vergi ödemekten kurtulacak. Her mahallede ihtiyaca dayalı her şey olacak. Tedavisini yaptıramayan vatandaşlarımıza gezici sağlık ekipleriyle yerinde hizmetle bu sorunuda ortadan kaldıracağız. Osmanlı kültürünü tekrar ayağa kaldıracağız. Her köşede Osmanlı çeşmeleri olacak. Mahalle danışmanları kuracağız” diye konuştu.

Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı İsmail Kara ve Armutlu Belediye Başkan Adayı Muhlis Demirelli de Çiftlikköy ve Armutlu’da yaşanan problemlerin başında trafik sorununun olduğunu aktardı.

Başkan Tavşan; Dayanışma Ruhu İçinde Geçsin Başkan Tavşan; Dayanışma Ruhu İçinde Geçsin

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

yalova-saadet-parti-belediye-baskan-aday-tanitim-aciklama (8)yalova-saadet-parti-belediye-baskan-aday-tanitim-aciklama (7)yalova-saadet-parti-belediye-baskan-aday-tanitim-aciklama (1)yalova-saadet-parti-belediye-baskan-aday-tanitim-aciklama (6)

Editör: Arda Kızıltan