Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde görevli akademisyenlerin sanat çalışmalarından oluşan Akademiart Karma Sergisi Fakülte Sanat Galerisi’nde beğenilere sunuldu. Sergide, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde görev yapan 9 akademisyenin ebrudan, çiniye, resimden kaligrafiye farklı branştaki sanatsal çalışmaları yer alıyor. Sergi Fakülte Sanat Galerisi’nde 11 Kasım tarihine kadar görülebilecek.
Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu başta olmak üzere fakültede görevli 9 akademisyenin çalışmalarından oluşan Karma Sergi, Yalova Protokolünün de yoğun katılımı ile beğenilere sunuldu.  Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi’nde açılan ve 11 Kasım tarihine kadar açık kalacak olan Karma Sergide akademisyenlerden Alp Uludere-resim, Candan Dedelioğlu-illüstrasyon dijital baskı, Erhan Mutlugün-fotoğraf, Emel Koru-Serigrafi Kaligrafi, İsmet Çavuşoğlu-resim, Naciye Bozdoğan-resim, Nurdan Yerlikaya-endüstriyel ürün tasarımı, Nursel Karaca-çini ebru, Yasin Yılmaz-fotoğraf branşlarında eserleri ile yer alıyor. Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi açılışında, Yalova AKP Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Yıldırım, AKP Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, fakülte dekanları ve akademisyen ile öğrenciler hazır bulundu.
Sergi açılışında konuşan Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.İsmet Çavuşoğlu, sanat eserlerinin insanın duygu dünyasına hitap ettiğini ve bu eserlere herkesin algısı çerçevesinde anlam yüklediğini belirtti. Prof.Çavuşoğlu, “Sanat insanın duygu dünyasına hitap eder, herkesin algısı çerçevesinde bize farklı anlamlar ifade eder. Bazı sanat eleştirmenleri modern sanatları beğenmezler. Ancak ABD, İngiltere gibi ülkelerde modern sanatlara ilgi daha fazladır. Birçok kişi madem ki modern sanatlar bizim karşımıza sanat eseri olarak konulmuştur biz onu izleriz beğeniriz derler, bu bir alışmadır” dedi.
Sergi açılışında konuşan AKP Yalova Milletvekili Fikri Demirel,  sanatın toplumun gelişimi için önemine dikkat çekerek, “Sanattan anlamak lazım, bakmakla görmek farklı şeyler. Bazen bizim bakıp da hiçbir anlam çıkaramadığımız o tablolarda çok gizli anlamlar yüklü olabiliyor. Bu eserlerin hepsi yoğun bir emek ve yeteneğin ürünü. Bu eserler  günlerce,  haftalarca çalışmanın sonucu. Yalova’da bu tür sergiler sosyal aktivitelerin artarak devam etmesine imkan sağlıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim