3 gün süren ve ilçedeki kültürleri bir araya getiren festival, 50 bine yakın vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Festival kapsamında, oluşturulan yöresel stantlar, büyük beğeni toplarken, düzenlenen halk konserleri coşkuyu doruğa çıkarttı.

Yalova Valisi Muammer Erol, Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, il ve ilçe protokolünün katılımlarıyla başlayan festival 3 gün sürdü.

Yöresel stantlara büyük ilgi

Altınova Belediyesi, Altınova Belediyesi Arkeoloji Bölümü, Hersek Mahallesi, Çerkes Köyü, Ayazma Köyü, Fulacık Köyü, Çavuşçiftliği Köyü, Geyikdere Köyü, İlyasköy, Gümüşhane Yöresi, Trabzon Yöresi, Erzurum Yöresi, Artvin Yöresi, Kars, Ardahan, Iğdır Yöresi, Rize Yöresi, Kastamonu Yöresi, Samsun Yöresi, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu, Altınova Muhacirler festival kapsamında stant açtı.

Yöresel ürünlere hayran kaldılar

15. Kültür Buluşması kapsamında kurulan yöresel stantları gezen konuklar, yörelerin birbirinden eşsiz lezzetlerini tadıp, kültürel değerleri hakkında bilgi aldılar. Vatandaşlar tarafından hazırlanan yiyecek ve içeceklerin tadına bakan misafirler, yöresel ürünlere hayran kaldılar. El sanatları eserlerini de yakından inceleyen misafirler, bu ürünler hakkında da bilgi aldılar.

Vatandaşlar, Altınova Belediyesi Hanımeli Doğal Ürünler Çarşısı ve Tarihi Etnografik Sergini gezerken, çocuklar da oyun parkurlarında doyasıya eğlendiler.

18’inci Sünnet Şöleni

Altınova Belediyesi 15. Kültür Festivali kapsamında ilçede yaşayan 33 çocuk sünnet ettirildi. Sünnet Şöleni, Altınova Hacı Tevfik Yılmaz Camii’nde okunan mevlit ile başladı. Sağlık kontrollerinden geçirilmesinin ardından hastanede sünnet ettirilen çocuklar için festival kapsamında Altınova Belediyesi Hersek Sahili Plajında tören düzenlendi. Sünnet şöleni bu yıl 18’inci kez gerçekleştirildi.

Müzik ziyafeti

Altınova Belediyesi 15. Kültür Festivali’nin ilk gününde İbrahim Güzelses, Volkan Arslan,  Kurtuluş Kuş ve Burak Bulut; ikinci gününde Simge Sağın ve Emre Kaya; üçüncü gününde İrem Derici ve Murat Dalkılıç konserleriyle muhteşem mizik ziyafeti yaşandı.

Kardeş belediyelerden katılım

Altınova Belediyesi’nin kardeş Belediyelerinden Makedonya Studenicani ve Karadağ Tuzi Belediyelerinden gelen heyetler de festivale katıldı. Makedonya Studenicani Belediye Başkanı Azem Sadiki, Makedonya Konsey Başkanı Ferdi Shabani, Studenicani Belediye yöneticileri Nimetula Demiri, Erduan Saliju, Riza Jaja, Nuri Sadiki, Bunjamin Shabani, Karadağ Tuzi Belediye Başkanı Haris Ramoviç, Vildana Ramoviç, Denisa Rakiç, ilçemizi daha yakından tanıma fırsatı eldde ederken, çeşitli görüşmeler de yapma imkânı buldular.

Editör: TE Bilişim