Anadolu kültürünü çok iyi anlatan, "Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu vardır"  sözünden hareketle Yalova’da  oluşturulan yardım hareketi topladığı ayni ve nakdi yardımları ulaştırmak için Erzurum’a gidiyor.
Kartal Erzurumlular Vakfı ve Pendik Erzurumlular Derneği tarafından başlatılan kampanya Yalova’dan da büyük destek gördü. Tema Yalova Temsilciliği, Yalova kanser Hastaları Derneği, Yeni Yaşam Engelliler Derneği ve Yalovalı birçok yardımsever Erzurum’daki ilkokullara ulaştırılmak üzere başlatılan kampanyaya destek verdi. Yalova’dan toplanan yardımlar Yeni Yaşam Engelliler Derneği merkezinde toplandı. Şimdi  Yalova’dan 10 kişilik bir ekip 20 Temmuz 2107 tarihinde Kartaldaki Erzurumlular Vakfı ve Pendik Erzurumlular Derneği’nden gelecek katılımlarla birlikte trenle Erzurum’a gidiyor.
Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı “Yardımsever arkadaşlarımıza ve bu konuda bize destek veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz. 23 Temmuz’ da Erzurum Kongresi’nin  toplanmış olması ve aynı tarihte 6.Nene Hatun Anma Günleri’nin düzenlenmiş olması Erzurum’a giden Yalovalı dostluk grubunun bu gezisine ayrı bir anlam yüklüyor” dedi.
Tema Vakfı Yalova Temsilcisi Faruk Tezcan “Vakfımızın kurucusu Hayrettin Karaca’nın çok sık tekrarladığı ‘Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu vardır’ sözü Anadolu kültürünü özetleyen sözlerden biridir, dünya barışı için çok net bir çözüm yoludur” dedi.

Editör: TE Bilişim