Dağıstan’dan ilimize gelen yazar, sanatçı ve gazeteciler Yalova Kuzey Kafkas Derneği Başkanı Mehmet Aydemir ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette Mahaçkale Parkı’na İmam Şamil büstü yaptırılmasından dolayı Başkan Koçal’a teşekkür ettiler.

Çok sevinçli olduklarını belirten festival temsilcileri, beraberinde getirdikleri hediyeleri Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a takdim ettiler. İmam Şamil büstü başta olmak üzere Yalova’da yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür eden Dağıstan İmam Şamil Vakfı da Başkan Koçal’a berat belgesi takdim etti.

BAŞKAN KOÇAL’DAN BİRLİK MESAJI

Ziyaretten dolayı memnuniyeti ifade eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal yaptığı konuşmasında; “Kafkas Festivali Yalova’da geleneksel hale geldi. Etkinlikte belediyenin, derneğin isteği önemli ancak daha önemli bir şey var o da sizlerin katılımıdır. Katılım gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Bizim festivaldeki amacımız Yalova’da sayıları fazla olan kafkas kökenli hemşehrilerimizin festival döneminde birbirleriyle buluşup hasret gidermeleridir. Özellikle bu günlerde birlikteliğe daha çok ihtiyacımız var. Burada güzel günler geçirip, mutlu ayrılmanızı diliyorum” dedi.

Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin ilk kıvılcımını Başkan Koçal’ın yaktığını belirten Dernek Başkanı Mehmet Aydemir; “Belediye Başkanımız sanatın ve dernekçiliğin içinden gelmektedir. İlk festivalimiz Yakup Koçal zamanında başlamıştı. Kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim