21-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ve toplam 4 gün süren gezide gaziler duygusal anlar yaşadılar. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Volkan Dadaloğlu, Belediye Meclis Üyeleri Dursun Karahasan, Adnan Kırtay ile Yalova Belediyesi’nden 3 yetkilide düzenlenen programda yer aldı.

İlk Gün K.K.T.C Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Ziyaret Edildi

Yalova’dan giden 14 gazi ile birlikte heyet ilk olarak K.K.T.C Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ziyaret etti. Ziyarette Cumhurbaşkanı Tatar, gazilerle tek tek ilgilenerek yapılan ziyaretten oldukça mutlu olduğunu belirterek; “Sizler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenliğini sağlamasında büyük rol oynadınız. Sizler bizlerin gurur kaynağısınız. Eğer bizler bu topraklarda Türk olarak yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi. Ardından Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Volkan Dadaloğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’a, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un selamlarını ileterek Yalova’nın en büyük değeri Yürüyen Köşk’ün çınar yapraklarından elde edilen özel tasarım Yalova Kağıdı üzerinde isminin yazılı olduğu tabloyu ve Yürüyen Köşk Maketini hediye etti. Ayrıca Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner, Cumhurbaşkanı Tatar’a plaket takdim vererek, kendisine gazilere karşı göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini iletti. Ziyarettin ardından heyet Yeşil Hat sınır gezisi, Ledra Palace sınır kapısı, Büyük Han, Selimiye Camii ve Yiğitler Burcu Parkı’nı gezdi. Ardından Boğaz Şehitliği ve Rauf Denktaş Mezarını ziyaret etti.

Tutuk ve Tatar Video Konferans Yoluyla Görüştü

Yalova heyeti ile görüşme devam ederken, Cumhurbaşkanı Tatar ve Başkanvekili Tutuk’ta görüntülü bir konuşma gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede Başkan Vekili Tutuk; “Yalovalı Kıbrıs gazilerimizi ağırladığınız için Yalova halkı adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizleri Yalova’da ağırlamak istiyorum” dedi. Tutuk’un Yalova çağrısına ise Tatar; “İnşallah Yalova’ya geleceğim. Burada uzun yıllardır tanıdığım gazeteci kardeşim Alihan Pehlivan bu ziyareti ayarlayacak ve bende geleceğim” dedi.

Karış Karış Gezdiler

4 gün boyunca gerçekleşen K.K.T.C programının 2. günü Güzelyurt Doğa ve Arkeoloji ve St.Mamas İkon Müzeleri, Cengiz Topel Anıtı, Lefke İlçesi ve Narenciye Bahçeleri, Piri Mehmet Paşa Camii, Soli Bazilikası, Güzelyurt Körfez Panoraması ile son buldu. Programın 3. günü Beylerbeyi Köyü, Bellapais Manastırı, ST.Hilarion Kalesi, Girne Yat Limanı, Karaoğlaoğlu Şehitliği, Açık Hava, Barış Müzesi ve Ç-128 Müze Gemisi ziyaret edildi. Gezinin son günü ise Lala Mustafa Paşa Camii, Namık Kemal Zindanı, ST.Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi, Kral Mezarları, Kapalı Maraş, Atlılar Sandallar, Murat Ağa köyünde bulunan şehitlikler ziyaret edildi. Son gün ayrıca GaziMağusa/Kapalımaraş gezisi sırasında Yalova Heyeti Mağusa Deniz Komutanlığı tarafından, Orduevinde misafir edildi.

Başkan Güner’den Teşekkür

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şube Başkanı Şakir Güner, Başkan Vekili Tutuk başta olmak üzere gezide görev alanlara teşekkür ederek şunları söyledi; “Bizleri bu gezi talebimizi geri çevirmeyen ve 48 yıl sonra bizleri muharebe yapmış olduğumuz topraklarla buluşturan Başkanvekilimiz Mustafa Tutuk’a ve gezinin başından sonuna kadar bizlerle tek tek ilgilenen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Volkan Dadaloğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Dursun Karahasan, Adnan Kırtay, Müdürlerimiz Erkam ilaslan, Serkan Şahin ile gezinin başından sonuna kadar gezimizin her anını ölümsüzleştiren Osman Hökemen’e çok teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim