20 yıldır Yalova’da esnaflık yapan Beko bayisi işletmecisi Salim Dönmez, Yalova gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Sönmez, “Beyaz eşyadan elektroniğe, cep telefonundan bilgisayara kadar mağazamızda her şey mevcut. Yalova’ya hizmet etmekten çok mutluyuz” dedi.

“Klima ve derin donduruculara çok büyük rağbet var”

Beko bayisi işletmecisi Salim Dönmez, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte klima ve derin donduruculara rağbetin arttığını dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaz ayına girmemiz dolayısıyla klimalarda yoğunluk var. Kurban Bayramı’na da az bir zaman kaldı. Derin donduruculara da rağbet oldukça yüksek. Servislerimiz yetişmeye çalışıyor. Şu anda ki hareketlilikten çok memnunuz. Asgari ücrete zam gelmesiyle birlikte fiyatlara tekrar zam gelecek. Zam geleceğinden dolayı tüketicilerimizde ürünlerimize rağbet ediyor. Satışlarımız çok güzel. Beko’da tüm ürünler mevcut. Müşterilerimize banka kartlarına 36 aya kadar taksit imkanı sunuyoruz. Kredi kartlarına 8-9 ay kadar taksit yapabiliyoruz. Eski müşterilerimize açık hesapta yapabiliyoruz” şeklinde konuştu.

“Son yıllarda dikey dondurucular daha çok tercih ediliyor”

22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi! 22 Dönümlük Araziye Kültür Sanat Merkezi Projesi!

Dönmez, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte derin dondurucu satışlarında yoğunluk oluştuğunu ve ürün çeşitliliğinden ise şöyle bahsetti: “Derin dondurucularda 20’ye yakın modelimiz var. Son yıllarda özellikle bundan 10 yıl öncesine kadar üstten kapaklı dondurucular tercih ediliyordu. Üstten kapaklı dondurucular mutfakta çok fazla yer kapladığı için son birkaç yıldır çekmeceli dediğimiz dikey dondurucularımız var. Onda da iki çeşidimiz bulunuyor. Dondurucu modellerimizin fiyatı 4 bin 800 liradan başlıyor 20 bine kadar çıkıyor. Çok hijyenik, çok sağlam arıza oranı neredeyse sıfır, müşterilerimizin bütçesine göre her çeşit ürün mevcut mağazamızda.”

Gelen zamları değerlendiren Sönmez, “Enflasyon çok yüksek. Daha önceki yıllara göre insanların alım gücü zayıfladı. Yalnız biz ihtiyaç ürünü satıyoruz. Şu anda hiçbir müşterimiz evinde buzdolapsız duramaz. Elbette gelen zamlardan bizde memnun değiliz. Keşke herkes istediği ürünü alabilse. Ama piyasaya göre baktığınızda mağazamızda ki ürünlerin fiyatları daha uygun” ifadelerini kullandı.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Editör: Rümeysa Şahin